MUSCOMED 4 mg/2 ml IM 6 ampül Gebelik

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Muscomed gebelik kategorisi X'dir. Muscomed hamilelik kategorisi, Muscomed gebelik kategorisi, Muscomed emzirme, Muscomed anne sütüne geçer mi, Muscomed laktasyon, Muscomed hamilelerde kullanımı, Muscomed ve bebek, Muscomed kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: X

MUSCOMED gebelik döneminde kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.3.)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Tiyokolşikosidin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar teratojenik etkiler dahil olmak üzere üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamakzorundadırlar.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda tiyokolşikosid kullanımına ilişkin sınırlı miktarda veri bulunmaktadır. Dolayısıyla, embriyo ve fetus için potansiyel tehlikeler bilinmemektedir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar teratojenik etkiler göstermiştir (Bkz. Bolüm 5.3.).

MUSCOMED gebelik süresince ve kontrasepsiyon kullanmayan, gebe kalma potansiyeli olan kadınlarda kontrendikedir.

Laktasyon dönemi

Tiyokolşikosid anne sütüne geçtiği için, emzirme döneminde MUSCOMED kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.3.).

Üreme yeteneği /Fertilite

Sıçanlar üzerinde gerçekleştirilen fertilite çalışmasında 12 mg/kg’a kadar olan dozlarda hiçbir klinik etki indüklenmeyen doz seviyelerinde hiçbir fertilite bozulması göstermemiştir.Tiyokolşikosid ve metabolitleri, farklı konsantrasyon düzeylerinde anöjenik etkiye neden olur(Bkz. Genotoksisite); anöjenik etkinin insanlarda erkek fertilitesinin bozulmasında bir riskfaktörü olduğu bilinmektedir (Bkz. Bölüm 4.4.). Bir önlem olarak, ürünün önerilen dozunüzerindeki dozlarda veya uzun süreli kullanımından kaçınılmalıdır (Bkz. Bölüm 4.2.).