MULTISEF 750 mg IM enj.toz içeren 1 flakon Nedir

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Multisef nedir, Multisef ne için kullanılır, Multisef ne ilacı, Multisef neye yarar, Multisef ne işe yarar, Multisef neye iyi gelir, Multisef kullananlar, Multisef kullanımı, Multisef uygulama, Multisef etkileri, Multisef faydaları bilgilerini içerir.

2.MULTISEF nedir ve ne için kullanılır?

MULTİSEF; sefalosporin sınıfına ait, sefuroksim etken maddesini içeren bir antibiyotiktir. Antibiyotikler enfeksiyona neden olan bakteri ve mikropları öldürmek için kullanılır.

MULTİSEF; enjeksiyon için toz ve çözücü formunda olup, kullanım yolu 6 mL çözücü yardımıyla 750 mg ilacın damar içine veya kas içine uygulanmasıdır. MULTİSEF, 750 mg Sefuroksime eşdeğer steril 789.0 mg Sefuroksim sodyum içermektedir.

6 mL enjeksiyonluk su ilave edilip kas içi (intramüsküler) veya damar içi (intravenöz) uygulama için hazırlandığında sarımtırak çözelti halini alır. Renkteki bu değişiklikler ilacın yarar ve güvenilirliğini etkilemez.

Bu ilaç duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu hastalıkların tedavisinde veya bunların önlenmesinde kullanılır. MULTİSEF solunum yolu hastalıkları, kulak, burun, boğaz hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, kemik ve eklem hastalıkları, kadın ve doğum hastalıkları, deri ve yumuşak doku hastalıkları, bel soğukluğu (gonore) ve beyin zarı iltihabı (menenjit) tedavisinde kullanılır. Ayrıca bazı ameliyatlardan önce ve sonra hastalıklardan korunma amacıyla da kullanılabilir.