MULTISEF 250 mg IM enj.toz içeren 1 flakon Nedir

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Multisef nedir, Multisef ne için kullanılır, Multisef ne ilacı, Multisef neye yarar, Multisef ne işe yarar, Multisef neye iyi gelir, Multisef kullananlar, Multisef kullanımı, Multisef uygulama, Multisef etkileri, Multisef faydaları bilgilerini içerir.

2.MULTISEF nedir ve ne için kullanılır?

MULTİSEF; bakteriler üzerinde öldürücü etki gösteren sefalosporin grubu bir antibiyotiktir.

Doktorunuz bu ilacı, sahip olduğunuz enfeksiyon nedeniyle, ameliyat öncesi veya sonrası enfeksiyonlardan korunmanız için size vermeye karar vermiştir.

MULTİSEF, tedavi ve bakteriyel enfeksiyonlardan korunma amaçlı kullanılır.

Doktorunuz size ve hastalığınıza uygun olarak bu ilacı seçmiştir.

Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut ve kronik bronşit (bronşların iltihabı), pnömoni (zatürre), akciğer absesi, ameliyat sonrası göğüs enfeksiyonları

Üst solunum yolu enfeksiyonları: Otitis media (orta kulak iltihabı), sinüzit (yüz kemikleri içindeki hava boşluklarının iltihabı)

İdrar yolu enfeksiyonları: Akut ve kronik piyolonefrit (uzun veya kısa süreli böbrek iltihabı), idrar kesesi iltihabı, asemptomatik bakteriüri (bulgu göstermeden bakterilerin çoğalması)

Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Selülit (deri altı dokuları da etkileyen cilt iltihabı), erizipel (bir çeşit cilt iltihabı), karın zan iltihabı, yara enfeksiyonları

Septisemi (bakterilerin kanda üreyerek çoğalması). Kas içine uygulanmamalı, sadece toplardamar yolu ile verilmelidir.

Menenjit (beyin zarlannın iltihabı). Kas içine uygulanmamalı, sadece toplardamar yolu ile verilmelidir.

Gonore (bel soğukluğu)

Kemik ve eklem enfeksiyonlan:    Kemik ve iltihabı, septik artrit (eklemin çeşitli

mikroorganizmalarla gelişen iltihabi bir hastalığıdır) gibi hastalıklann tedavisinde kullanılır.

Doğum ve jinekolojik enfeksiyonlar: Pelvik enflamatuar hastalık (kamın alt kısmında şiddetli ağn ve hassasiyet, ateş ve kusma ile seyreden, ilerlerse kısırlığa yol açabilen yumurtalık, rahim ve rahim boynu iltihaplarına verilen addır)

Profilaksi (koruma): Kann, kalça, ortopedik, kardiyak, akciğer, yemek borusu ve vasküler ameliyatlarda, enfeksiyon risk artışı olduğunda uygulanabilir. Profilaktik (koruma) amaçlı kullanım cerrahi sonrasında 24 saatten daha uzun devam edilmesi önerilmemektedir. Açık kalp ameliyatlarında bu süre 48 saatten daha uzun olmamalıdır.