THROMBOREDUCTIN 0.5 mg 100 kapsül Gebelik

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Protelos gebelik kategorisi C'dir. Protelos hamilelik kategorisi, Protelos gebelik kategorisi, Protelos emzirme, Protelos anne sütüne geçer mi, Protelos laktasyon, Protelos hamilelerde kullanımı, Protelos ve bebek, Protelos kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Protelos omurgayı oluşturan kemiklerin ve kalça kemiklerinin kırılma riskini azaltmada ve kadınlarda menopozdan sonra görülen postmenopozal osteoporoz hastalığında kullanılır.

İlaç Sınıfı

Stronsiyum Ranelat > Kemik > Kemik İlaçları > Diğer Kemik İlaçları > Stronsiyum Ranelat

ATC Kodu

M05BX03

Etkin Madde

Strontium Ranelate 2 g/poşet

Barkodu

8699552200017

Geri Ödeme Kodu

A06448

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

56

Sağlık Konuları

Kemik Erimesi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEQU

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

THROMBOREDUCTIN için hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle bu ilacı kullanan hastalar etkin doğum kontrolü uygulamalıdırlar.

Gebelik dönemi

THROMBOREDUCTIN gebelik süresince önerilmez. Eğer THROMBOREDUCTIN gebelik süresince kullanılır ise veya ilacı kullanım esnasında hasta hamile kalırsa, fetusa üzerindeki potansiyel risk konusunda bilgilendirilmelidir. THROMBOREDUCTIN’le tedavi sırasında gebeliği önleyici önlemler yeterli düzeyde uygulanmak zorundadır. Bu önlemler doktor önerisi doğrultusunda alınmalı; buna rağmen gebe kalındığı takdirde doktora başvurulmalıdır. Gebelik planları konusunda doktorla tartışılmalı; gebelik zamanı ve emzirme dönemi için yeterli terapötik seçenekler üzerinde doktor önerisi göz önünde bulundurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

Anagrelidin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Fakat birçok ilacın insan sütüne geçtiği göz önüne alınırsa, anagrelidin emziren bebeklerde ciddi yan etkilere neden olma olasılığı bulunmaktadır. Bu açıdan, emzirme dönemi süresince THROMBOREDUCTIN kullanılmamalı¬ dır.

Üreme yeteneği/Fertilite