MULTANZIM 60 draje Uyarılar

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Multanzim uyarılar, Multanzim zararları, Multanzim önlemler, Multanzim riskler, Multanzim yan etkisi, Multanzim alerji, Multanzim alkol, Multanzim hamileler, Multanzim emzirme, Multanzim araç kullanımı, Multanzim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Pankreatin, asitler tarafından inaktive edilir; kınlarak ya da çiğnenerek kullanılmamalıdır. Yüksek dozlar ile kolonda, bazılan cerrahi gerektiren fibrotik yapılar rapor edilmiştir; özellikle kistik fibrozisi olan çocuklarda dikkatle kullanınız. Dozu ayarlarken dikkatli olunuz.

Pankreatik ekzokrin ikame tedavi geciktirilmemeli veya primer hastalık tedavi edilmelidir. Aşm mide asit sekresyonu bulunanlarda veya tedaviden beklenilen sonuç alınmayan hastalarda drajeler antasid veya bir H2-reseptör antagonisti ile (simetidin SKF) birlikte verilmelidir. Aynca pankreatik bikarbonat yetersizliği olan hastalarda, steatoreyi kontrol için bir antasid ile birlikte verilmelidir.

Duyarlılık belirtileri görüldüğünde ilaç alımı kesilmelidir. Oral yolla demir tedavisi görenlerde pankreatik ekstrelerin birlikte verilmesi halinde, tedaviden beklenen sonuç gecikmelidir.

Safra asidi içerdiğinden tam safra tıkanması, sanlık gibi durumlarda kullanımından sakınılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MULTANZİM'in araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir olumsuz etkisi bildirilmemiştir.