MUCOPLUS 1200 mg 20 efervesan tablet Uyarılar

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucoplus uyarılar, Mucoplus zararları, Mucoplus önlemler, Mucoplus riskler, Mucoplus yan etkisi, Mucoplus alerji, Mucoplus alkol, Mucoplus hamileler, Mucoplus emzirme, Mucoplus araç kullanımı, Mucoplus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Asetilsistein uygulamasından sonra bronşiyal sekresyonlarda belirgin bir artış olabilir. Budurumda eğer öksürük refleksi veya öksürük yeterli değilse hava yolunun açık tutulmasınadikkat edilmelidir. Astımlı veya bronkospazm hikayesi olan hastalarda dikkatlikullanılmalıdır.

• Asetilsistein kullanımıyla bağlantılı olarak Stevens-Johnson sendromu ve Lyell’ssendromu gibi şiddetli cilt reaksiyonlarının oluşumu nadiren bildirilmiştir. Eğer kütanözya da mukozal değişiklikler ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden bunun asetilsistein ile ilgisiaraştırılmalı ve gerektiğinde MUCOPLUS kullanımı sonlandınlmalıdır.

• Seyrek olarak gastrointestinal sistemde irritasyona yol açabilir (Bkz. Bölüm 4.8.). Bunedenle ülserli hastalarda dikkatli olunmalıdır.

• Kusmaya yol açabileceğinden ya da parasetamolün aşın dozda alınmasına bağlı gelişenkusmayı şiddetlendirebileceğinden, gastrointestinal sistem kanama riski olanlarda (peptikülser ya da özofagus varisi olan hastalarda) tedavi uygulanıp uygulamamaya,oluşturabileceği kanama riski ile parasetamole bağlı hepatotoksisite riski karşılaştınlarakkarar verilmelidir.

• Ağır karaciğer yetmezliği ve sirozu olan hastalarda (Child-Pugh Klas C) asetilsisteineliminasyonu yavaşlayarak kan konsantrasyonu yükselebilir ve yan etkileri artabilir.

• MUCOPLUS daha fazla nitrojenli maddenin sağlanmasından kaçınmak amacıyla böbrekve karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatli uygulanmalıdır.

• Kronik karbamazepin tedavisi gören epileptik hastalarda asetilsisteinin tonik-klonikkonvülsiyonlara neden olabilir.

Sodyum uyarısı:

Bu tıbbi ürün her dozunda 13,55 mmol (311,78 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü

sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Aspartam uyarısı:

MUCOPLUS, içeriğinde aspartam (E951) ihtiva eder. Aspartam, fenilalanin için kaynak

içermektedir. Fenilketonürisi olan insanlar için zararlı olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MUCOPLUS 1200 mg efervesan tabletin araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.