MUCONEX- C 600 mg/200 mg 30 efervesan tablet Dozu

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Muconex dozu, Muconex dozaj, Muconex doz aşımı, Muconex uygulama, Muconex kullanım şekli, Muconex kullanımı, Muconex kullanım süresi, Muconex açmı tokmu, Muconex nedir, Muconex ne için kullanılır, Muconex nasıl kullanılır, Muconex faydaları, Muconex etkileri, Muconex günde kaç kez, Muconex sabah mı akşam mı, Muconex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Başka şekilde önerilmediği durumlarda MUCONEX-C 600 mg / 200 mg efervesan tablet için öngörülen doz 14 yaş üzeri yetişkinlerde günde 1 veya 2 defa 1 efervesan tablettir aşağıdakişekildedir:

MUCONEX-C doktorun önerdiği sıklıkta ve süre ile kullanılmalıdır.

Tedavi süresi aksi önerilmedikçe 4-5 günden daha uzun olmamalıdır.

Hasta bulantı nedeniyle ilacı alamıyorsa MUCONEX-C, nazogastrik tüple verilebilir.

MUCONEX-C 600 mg / 200 mg efervesan tablet yemeklerden sonra bir bardak suda eritilerek içilir. MUCONEX-C 600 mg /200 mg efervesan tablet’in ekspektoran etkisi sıvı alımıylaartmaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek yetmezliği : Asetilsisteinin böbrek yetmezliği olan hastalarda güvenlilik ve etkililiği araştırılmamıştır.

Uzun süreli ve yüksek dozlarda vitamin C kullanımında aşırı okzalat atılımlı renal yetmezlik görülebilir. MUCONEX -C dikkatli kullanılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği : İlerlemiş karaciğer yetmezliği olan (Child-Pugh Klas C) hastalarda asetilsisteinin ortalama eliminasyon yarı ömrü uzar ve klerens azalır (Bkz. Bölüm 4.4, 5.2).

Pediyatrik popülasyon :

14 yaşın altındaki çocuklarda dozu nedeniyle kullanılmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon : Asetilsisteinin geriyatrik hastalarda güvenlilik ve etkililiği araştırılmamıştır.

Doz aşımı ve tedavisi

Asetilsisteinin oral formlarında bugüne kadar toksik bir doz aşımı görülmemiştir. Gönüllü denekler 3 ay boyunca, günde 11,6 g asetilsistein ile tedavi edildiğinde ciddi bir yan etkigözlenmemiştir. Günde 500 mg/kg oral doz asetilsistein herhangi bir toksik etki olmaksızıntolere edilmektedir.

Zehirlenme semptomları:

Doz aşımı durumunda bulantı, kusma ve ishal gibi gastrointestinal semptormlar görülebilir. Emzirilen bebeklerde hipersekresyon tehlikesi vardır.

Doz aşımında uygulanacak tedavi ve alınması gereken önlemler:

Gerektiğinde semptomatik tedavi uygulanır.

İnsanda parasetamol zehirlenmesinde uygulanan intravenöz asetilsistein tedavisi sayesinde günlük 30 grama kadar çıkan dozlarda asetilsistein hakkında maksimum doz bilgisimevcuttur.

Oldukça yüksek asetilsistein konsantrasyonlarının i.v. olarak uygulanması özellikle hızlı uygulandığında, kısmen anafılaktik reaksiyonlara yol açmıştır.

Askorbik asit

Askorbik asit, doz aşımında glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği olan hastalarda asidoza veya hemolitik anemiye neden olabilir. Yüksek doz aşımı böbrek yetmezliğine neden olabilir.Nadiren de olsa yüksek dozlarda diüretik ve/veya diyare görülebilir. Ayrıca okzalat kristallerioluşumu da görülebilir. Böyle durumlarda C vitamini alimim kesmek yeterlidir.

Tedavi:

Semptomlara yönelik tedavi uygulanır. Gastrik lavaj yapılabilir veya hasta diyalize alınabilir.