PREDNOL-L 250 mg 1 ampül Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Accuzide Fort gebelik kategorisi C'dir. Accuzide Fort hamilelik kategorisi, Accuzide Fort gebelik kategorisi, Accuzide Fort emzirme, Accuzide Fort anne sütüne geçer mi, Accuzide Fort laktasyon, Accuzide Fort hamilelerde kullanımı, Accuzide Fort ve bebek, Accuzide Fort kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Accuzide Fort; kombinasyon preparatının kullanılmasının gerekli olduğu esansiyel yüksek tansiyonda (hipertansiyon) kullanılmaktadır. Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan monoterapinin yetersiz olduğu durumlarda kombinasyon tedavisi uygulanmalıdır. Sabit kombinasyonlar doz ayarlaması için uygun olmamakla beraber, bileşiminde bulunan maddelerin idame dozları sabit kombinasyondakine eşit olduğu durumlarda kullanılabilirler.

İlaç Sınıfı

Kinapril HCL ve Hidroklorotiyazid > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri Kombinasyonları > ACE İnhibitörleri ve Diüretik > Kinapril HCL ve Hidroklorotiyazid

ATC Kodu

C09BA06

Etkin Madde

Hidroklortiyazid 25 mg , Kinapril 20 mg

Barkodu

8699532095763

Geri Ödeme Kodu

A09135

Satış Fiyatı

20.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon , Kalp Yetmezliği

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF8Q

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E474A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Kullanım Zamanı

İlaç tok karnına kullanılabilir.

Uygulama Yolu

PREDNOL-L kas içine enjeksiyon yolu ile ya da damar içine infüzyon yolu (damla damla uygulama) ile uygulanır.

Günlük Kullanım Şekli

Yetişkinler için; günlük genel doz 20-40 mg arasında değişir. Elde edilen sonuca göre bu doz günde 2-3 defa tekrarlanabilir. 5 yaşından küçüklere 10 mg; 5-10 yaş arası 20-40 mg. 10 yaş veya üstü yetişkin dozu önerilir.

Uygulama Süresi

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Bazı vaka raporlarında, intrauterin araçlar kullanılan kadınlarda kortikosteroidlerle tedavi ile kontrasepsiyonun azaldığı bildirilmiştir.

Gebelik dönemi:

Metilprednisolon plasental bariyeri geçer. Kortikostreoidlerin gebe hayvanlara uygulanması yarık damak dahil fötal gelişim anomalilerine, rahim içi gelişimde geriliğe ve beynin büyüme ve gelişmesi üzerinde etkilere neden olabilir. Ancak kortikosteroidlerin insanlarda konjenital anomali görülme sıklığında artışa sebep olduklarına yönelik veri yoktur ancak gebelik döneminde uzun dönem veya tekrarlanan kullanımlarda kortikosteroidler rahim içi büyüme geriliği riskini arttırabilirler. Metilprednisolonun gebelikte kullanımı ve güvenilirliğine ait sadece sınırlı deneyim mevcuttur. Bu nedenle gebelikte veya gebeliğin engellenemediği durumlarda PREDNOL ancak kesin bir tıbbi gereksinim varsa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Metilprednisolon anne sütüne geçer. Günlük 40 mg’a kadar olan metilprednisolon kullanımı bebekte sistemik etkilere neden olmaz. Klinik nedenlerle yüksek dozlar gerekirse, bebeğin anne sütüyle birlikte metilprednisolon almasını önlemek için emzirmeden kaçınılmalıdır.

Üreme Yeteneği / Fertilite:

Steroidler, bazı hastalarda sperm sayısında ve hareket yeteneğinde artışa veya azalmaya neden olabilir.