MOVERDIN 5 mg 100 tablet {8699828010555} Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Moverdin gebelik kategorisi C'dir. Moverdin hamilelik kategorisi, Moverdin gebelik kategorisi, Moverdin emzirme, Moverdin anne sütüne geçer mi, Moverdin laktasyon, Moverdin hamilelerde kullanımı, Moverdin ve bebek, Moverdin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Selejilin, çoğu zaman doğurganlık yaşından sonra ortaya çıkan bir hastalık olan Parkinson hastalığının tedavisinde endikedir. Selejilinin doğum kontrol yöntemlerine etkisine ilişkin yeterliveri yoktur.

MOVERDİN gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. Bölüm5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Selejilinin hamilelerde kullanımı ile ilgili yeterli güvenilirlik verisi bulunmamaktadır.

Bir önlem olarak, selejilinin hamilelikte kullanımından kaçınılması önerilir.

Laktasyon dönemi

Selejilinin anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Selejilinin süt ile atılımı, hayvanlarda çalışılmamıştır. Selejilinin emzirme döneminde kullanımı ile ilgili yeterli güvenilirlik verisibulunmamaktadır. Anne sütüne selejilin atılımı ile ilgili fizikokimyasal veriler ve anne sütü ilebeslenen çocuk üzerindeki etkisi göz ardı edilemez.

MOVERDİN emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, insanların kullandığı selejilin dozlarından çok daha yüksek dozlarda kullanıldığında üreme toksisitesi gözlendiği gösterilmiştir.