IOMERON 400 150 ml flakon Gebelik

Triozer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tussir gebelik kategorisi C'dir. Tussir hamilelik kategorisi, Tussir gebelik kategorisi, Tussir emzirme, Tussir anne sütüne geçer mi, Tussir laktasyon, Tussir hamilelerde kullanımı, Tussir ve bebek, Tussir kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tussir Şurup içerdiği Levodropropizin etken maddesi ile öksürüğe karşı kullanılmaktadır. Tussir Şurup balgamsız, kuru öksürük rahatsızlığının giderilmesi amacıyla kullanılır.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları > Öksürük İlaçları > Diğer Öksürük Kesici İlaçlar > Levodropropizin

ATC Kodu

R05DB27

Etkin Madde

Levodropropizin 30 mg/5 ml

Barkodu

8680053570013

Geri Ödeme Kodu

A14391

Satış Fiyatı

7.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

22

Alternatif İlaç Sayısı

8

Sağlık Konuları

Öksürük Giderici

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

DGM

Eşd. ilaç grubu

E568A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Şurup

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi, C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma yaşındaki kadınlar X-ışını incelemelerine (kontrastlı veya kontrastsız) maruz bırakılmadan önce, uygun araştırma yapılmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvan çalışmaları, iomeprol uygulanmasından sonra teratojenik ve fötotoksik etkiler göstermemiştir. Diğer non-iyonik kontrast maddeler ile olduğu gibi, gebe kadınlarda yapılmış, ilacın zararsızlığını kanıtlayan kontrollü çalışma bulunmamaktadır. Gebelik sırasında radyasyona maruz kalmaktan kaçınılmalı ve kontrastlı veya kontrastsız radyolojik bir inceleme için gerçek ihtiyaç olası risklere karşı değerlendirilmelidir.

Histerosalpingografi

Kadın üreme organlarının incelenmesi, teyit edilmiş gebelik veya gebelik şüphesi durumunda ve akut inflamasyon vakalarında kontrendikedir.

Laktasyon dönemi

Kontrast madde anne sütüyle çok az atılır; elde edilen deneyime göre, anne sütü ile beslenen bebeğe zarar vermesi muhtemel değildir.

Bununla birlikte, ihtiyati bir önlem olarak iomeprol uygulanmasından önce emzirme kesilmelidir; kontrast maddenin verilmesinin üzerinden en az 24 saat geçmedikçe yeniden başlanmamalıdır.

lOMERON 'un üreme yeteneği ve fertilite üzerinde bir etkisinin olup olmadığı

Üreme yeteneği/Fertilite

IOMERON®'un bilinmemektedir.