MOMECON %0.05 burun spreyi 140 doz Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Momecon dozu, Momecon dozaj, Momecon doz aşımı, Momecon uygulama, Momecon kullanım şekli, Momecon kullanımı, Momecon kullanım süresi, Momecon açmı tokmu, Momecon nedir, Momecon ne için kullanılır, Momecon nasıl kullanılır, Momecon faydaları, Momecon etkileri, Momecon günde kaç kez, Momecon sabah mı akşam mı, Momecon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

İlk kullanımda veya sprey pompası 14 gün veya daha uzun süre bir süre kullanılmamışsa, kullanımdan önce sprey pompasını ayarlamak için, ilaç, düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar, genellikle 10 kez püskürtülmelidir. Her püskürtme 50 mikrogram mometazon furoata eşdeğer mometazon furoat monohidrat içeren yaklaşık 100 mg mometazon furoat süspansiyonu içerir. Eğer sprey pompası 14 gün veya daha uzun süreyle kullanılmamış ise, bir sonraki kullanımdan önce, 2 kez püskürtülerek, ilaç, düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar yeniden ayarlanmalıdır.

Mevsimsel alerjik ya da yıl boyu süren rinit:

Erişkinler (yaslı hastalar dahil) ve adolesanlar: Profılaksi ve tedavi için genellikle önerilen günlük doz her burun deliğine günde bir kez iki püskürtme (50 mikrogram/1 püskürtme) olmak üzere toplam 200 mikrogram’dır. Semptomların kontrol altına alınmasından sonra idame dozu her burun deliğine bir püskürtme olmak üzere günde toplam 100 mikrogram’a düşürülebilir.

Semptomlar yeterince kontrol altına alınamamışsa, günlük maksimum doz her burun deliğine dört püskürtme olmak üzere toplam 400 mikrogram’a çıkarılabilir.

Semptomların kontrol altına alınmasından sonra dozun düşürülmesi önerilir.

3-11 yas arasındaki çocuklar: Önerilen günlük doz her burun deliğine günde bir kez bir püskürme (50 mikrogram/1 püskürtme) olmak üzere toplam 100 mikrogram’dır.

MOMECON, mevsimsel aleıjik rinitli bazı hastalarda ilk dozdan sonra 12 saat içerisinde klinik etkinlik başlangıcı göstermektedir. Tam tedavi faydası ilk 48 saat içerisinde sağlanamayabilir.
Bundan dolayı hasta tam tedavi faydası sağlayabilmek için tedaviye devam etmelidir.

Nazal polipozis tedavisi:

Erişkinler (yaslı hastalar dahil) ve 18 yasında veya daha büvtik adolesanlar:

Önerilen günlük doz her burun deliğine günde iki kez iki püskürtme (50 mikrogram/1 püskürtme) olmak üzere toplam 200 mikrogram’dır. Semptomlar 5-6 hafta içinde yeterince kontrol altına alınamamışsa, günlük maksimum doz her burun deliğine günde iki kez iki püskürtme ile toplam 400 mikrogram’a çıkarılabilir. Doz, semptomların etkin kontrolünü sağlayan en düşük doza ayarlanmalıdır. Günde iki kez uygulamayla 5-6 hafta içinde semptomlarda hiçbir iyileşme görülmezse, alternatif tedaviler düşünülmelidir.

MOMECON’un nazal polipozis tedavisi için çalışmaları 4 ay sürelidir.

İlk dozu uygulamadan önce, pompayı iyice çalkalayımz ve ilaç, düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar 10 kez püskürtünüz. Pompa 14 gün veya daha uzun süre kullanılmamışsa, pompayı ilaç, düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar 2 kez püskürtünüz. Her kullanımdan önce sprey pompasını çalkalayımz. İlk kullanımdan sonra 2 ay içerisinde ya da belirlenen sayıdaki püskürtmeden sonra sprey pompasını atabilirsiniz.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulama şekli:

MOMECON burun deliklerine püskürtülerek kullanılır.

Kullanım talimatı

1. Şişe yavaşça çalkalanır ve plastik kapak çıkartılır. İlacın nasıl tutulması gerektiği Şekil l’de yer almaktadır.

2. Hastanın burun deliklerinin açılması için, hastadan burnunu nazikçe sümkürmesi ya da nefesini burnundan dışarıya doğru vermesi istenir.

3. Hastanın burun deliklerinden biri kapatılarak burun aplikatörünün ucu diğer burun deliğine yerleştirilir. Hastanın başı hafifçe öne eğilirken şişe dik tutulur (Şekil 2).

4. Hastanın nefes alım ritmine göre, hasta nefesini içeri çekerken, burun aplikatörüne bir kere bastırarak hastanın burnuna püskürtülür. Uygulamanın burun septumuna yapılmamasına dikkat edilmelidir.

5. Şişe hastanın burun deliğinden uzaklaştırılır ve hastaya nefesini ağızdan vermesi için talimat verilir.

6. Diğer burun deliği için 3’ten 5’inci basamağa kadar olan işlemler tekrarlanır.

Spreyi kullandıktan sonra temiz bir mendil veya kağıt mendil ile ağzım siliniz ve kapağım kapatınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalar için veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon: Nazal kortikosteroidlerin sistemik etkileri, özellikle uzun sürelerle yüksek dozlarda kullanımda görülebilir. Ruhsatlı dozlarda nazal kortikosteroidler alan çocuklarda büyümede yavaşlama bildirilmiştir. Nazal kortikosteroidler ile uzun süre tedavi edilen çocuklarda boy uzunluğunun düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Büyüme yavaşlarsa, nazal kortikosteroid dozunun mümkünse, etkin semptom kontrolü sağlayan en düşük doza indirilmesi amacıyla tedavi gözden geçirilmelidir. Ayrıca hastanın bir çocuk hastalıkları uzmanına şevki düşünülmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

MOMECON’un sistemik biyoyararlammı (0,25 pg/mL gibi düşük ölçü limiti olan hassas aletlerle) <% 1 olduğundan, MOMECON’un aşın doz alımı hastanın gözlenmesi ve sonra reçete edilen uygun dozun başlatılmasından başka bir önlemi gerektirmez.

5.FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER