MOMECON %0.05 burun spreyi 140 doz Nedir

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Momecon nedir, Momecon ne için kullanılır, Momecon ne ilacı, Momecon neye yarar, Momecon ne işe yarar, Momecon neye iyi gelir, Momecon kullananlar, Momecon kullanımı, Momecon uygulama, Momecon etkileri, Momecon faydaları bilgilerini içerir.

2.MOMECON nedir ve ne için kullanılır?

MOMECON % 0.05 Burun Spreyi kortikosteroidler adı verilen bir ilaç grubuna dahil olan mometazon furoat içerir. Mometazon furoat bazı sporcular tarafından hatalı kullanılan ve tabletler veya enjeksiyonlarla alınan “anabolik steroidler” ile karıştırılmamalıdır. Mometazon furoatın küçük miktarları burun içine püskürtüldüğü zaman, burundaki iltihabı, kaşıntıyı, tıkanıklığı ve hapşırığı gidermeye yardımcı olur.

MOMECON 6 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde saman nezlesi (mevsimsel aleıjik rinit olarak da bilinir) ve yıl boyu devam eden rinit (burun iltihabı) semptomlarının tedavisinde kullanılır.

MOMECON, erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profılaksisinde (önlenmesinde) endikedir.

MOMECON, 2-6 yaş arasında alerjik rinit tanısı almış olan çocuklarda kullanılabilir.

Profılaktik tedaviye polen mevsiminin beklenen başlangıcından 2-4 hafta önce başlanmalıdır. MOMECON 18 yaş ve üzeri erişkinlerde nazal polip (iyi huylu ur) tedavisinde de kullanılır. Saman nezlesi ve yıl boyu devam eden rinit nedir?

Yılın belirli dönemlerinde ortaya çıkan saman nezlesi ağaç, çimen, ot polenleri ve ayrıca küf ve mantar sporlarının solunmasından kaynaklanan aleıjik bir reaksiyondur.

Yıl boyu devam eden rinit, ev tozu akarları, hayvan tüyü kepeği, kuş tüyü ve belirli gıdalar dahil çeşitli maddelere karşı duyarlılıktan kaynaklanabilir. Bu aleıjiler burun akıntısı ve hapşırığa neden olur ve burun mukozasında şişliğe bağlı olarak burunda tıkanıklık hissine yol açar. MOMECON burundaki şişliği ve tahrişi azaltır ve böylelikle, hapşırık, burun kaşıntısı, akıntısı ve tıkanıklığını giderir.

Burun polipleri nedir?