MOLCEF PLUS 200/125 mg 20 film kaplı tablet { Inventim } Uyarılar

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Molcef Plus uyarılar, Molcef Plus zararları, Molcef Plus önlemler, Molcef Plus riskler, Molcef Plus yan etkisi, Molcef Plus alerji, Molcef Plus alkol, Molcef Plus hamileler, Molcef Plus emzirme, Molcef Plus araç kullanımı, Molcef Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Astımlı veya alerjik diyatezli hastalarda beta laktam antibiyotikler kullanılacağı zaman, dikkatli olunmalıdır. Bu tip hastalarda hipersensitivite sıklıkla görülebilir.

Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda sefiksim kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Bir kalsiyum kanal blokörü olan nifedipin, sefiksimin biyoyararlılığını %70 oranına kadar arttırabilir.

Geniş spektrumlu antibiyotik kullanımına bağlı olarak psödomembranöz kolit bildirilmiştir.
Bu nedenle antibiyotik kullanımı sırasında veya sonrasında, şiddetli diyare görülen hastalarda psödomembranöz kolit olasılığı dikkate alınmalıdır. Sefiksim kullanımına bağlı psödomembranöz kolit görülmesi durumunda, ilaç kesilmeli ve uygun önlemler alınmalıdır.
Peristaltizmi inhibe eden ajanlar kullanılmamalıdır.

Yüksek dozda sefiksim uygulanan uzun süreli tedavilerde böbrek fonksiyonları, karaciğer fonksiyonları ve kan sayımı değerleri takip edilmelidir.

Uzun süreli antibiyotik tedavisi gören hastalar, dirençli bakteri veya mantar enfeksiyonları gelişme olasılığına karşı gözlenmelidir.

Sefiksim preparatları ve aminoglikozit antibiyotikler, polimiksin B, kolistin veya yüksek doz kıvrım diüretikleri (ör: furosemid) ile kombine tedavi böbrek bozukluğuna sebep olabileceğinden dolayı, bu tip tedavilerde böbrek fonksiyonları dikkatle takip edilmelidir.
Özellikle böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan hastalar yakından izlenmelidir.

Başka ilaçlara aşırı duyarlı oldukları bilinen hastalarda MOLCEF PLUS dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle penisilinlerle sefalosporinler arasında kısmi çapraz-alerji olduğu bilindiğinden, penisiline alerjisi olan hastalarda sefalosporin kullanırken dikkatli olunmalıdır.
Her iki gruba giren ilaçlara bağlı olarak alerjik ve anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiştir.
MOLCEF PLUS kullanımı sırasında alerjik bir reaksiyon görülürse, ilacın alımına son verilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.

Şiddetli gastrointestinal bozukluğu olan hastalarda yeterli absorbsiyon

sağlanamayabileceğinden, MOLCEF PLUS tedavisinden kaçınılmalıdır. Bu durumda, uygun bir antibiyotikle parenteral tedavi tavsiye edilir.

Not: Stafilokoklar sefiksime dirençli olduğundan, kanıtlanmış stafilokokal enfeksiyonlarda sefiksim tedavisi uygulanmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışmasıyla ilgili herhangi bir veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MOLCEF PLUS’ın araç ve makine kullanımı üzerine önemli bir etkisi bulunmamaktadır.