VELCADE 3.5 mg 1 vial Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klamoks gebelik kategorisi D'dir. Klamoks hamilelik kategorisi, Klamoks gebelik kategorisi, Klamoks emzirme, Klamoks anne sütüne geçer mi, Klamoks laktasyon, Klamoks hamilelerde kullanımı, Klamoks ve bebek, Klamoks kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Klamoks Bid; kulakta gelişen enfeksiyonlar, bronşit, sinüzit, zatürree, idrar yolları iltihabı ve cilt enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Penisilinli Kombinasyonlar > Amoksisilin ve Klavulanik Asit

ATC Kodu

J01CR02

Etkin Madde

Amoksisilin 875 mg , Klavulanik Asit 125 mg

Barkodu

8699569090328

Geri Ödeme Kodu

A04318

Satış Fiyatı

29.67 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

91

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEQK

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Ambalaj Miktari

1000 mg 10 film tablet

Eşd. ilaç grubu

E004B

Damga

KF

Renk

Beyaz

Şekil

Oval

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

Gebelik ve emzirme sırasında kullanılmamalıdır. Özellikle gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. KLAMOKS'un iki etkin maddesi de anne sütüne geçer.

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hastalara, gebeliği önlemek için etkili kontraseptif önlemler kullanmaları öğütlenmelidir.
Bortezomib, sıçan ve tavşanlardaki klinik olmayan gelişme toksisitesi çalışmalarında, organogenez sırasında sıçanlarda 0.075 mg/kg (0.5 mg/m2) ve tavşanlarda 0.05 mg/kg (0.6 mg/m2) denenen en yüksek dozlarda uygulandıklarında teratojenik bulunmamıştır. Bu dozlar vücut yüzey alanına dayanan 1.3 mg/m2’lık klinik dozun yaklaşık yarısıdır.

Organogenez sırasında 0.05 mg/kg (0.6 mg/m2) dozda bortezomib verilen gebe tavşanlarda anlamlı implantasyon sonrası kayıp ve canlı fötüs sayısında azalma görülmüştür. Bu yavruların canlı fötüslerinde, fötal ağırlıkta da anlamlı azalma görülmüştür. Doz vücut yüzey alanına dayanan 1.3 mg/m2’lık klinik dozun yaklaşık 0.5 katıdır.

Gebelik dönemi

Bortezomib ile plasentaya geçiş araştırmaları yapılmamıştır. Gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve iyi kontrollü araştırmalar mevcut değildir. VELCADE’in gebelik sırasında kullanılması ya da hastanın bu ilacı kullanırken gebe kalması durumunda, hastanın fötüs için söz konusu olan potansiyel tehlikeler konusunda bilgilendirilmesi gereklidir. Gebelerde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi