MIYADREN retard 100 mg 10 tablet {Yavuz} Gebelik

Yavuz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Miyadren gebelik kategorisi C'dir. Miyadren hamilelik kategorisi, Miyadren gebelik kategorisi, Miyadren emzirme, Miyadren anne sütüne geçer mi, Miyadren laktasyon, Miyadren hamilelerde kullanımı, Miyadren ve bebek, Miyadren kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik kategorisi C/D (3 .trimester)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar için herhangi bir öneride bulunulmasını destekleyen veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

MİYADREN’in gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Bu nedenle MİYADREN kesin olarak gerekmedikçe (için beklenen yararları fetus için olası riskleri aşmadığısürece) gebeliğin ilk iki trimesteri sırasında kullanılmamalıdır. Diğer NSAli’lerle olduğu gibidiklofenak sodyumun, gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri(örn. uterus tembelliği ve/veya duktus arteriosusun erken kapanma olasılığı) bulunmaktadır. Bunedenle MİYADREN, gebeliğin üçüncü trimesterinde kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3 ve 5.3).

Laktasyon dönemi

Diğer NSAİ ilaçlar gibi diklofenak anne sütüne az miktarda geçmektedir. Bu nedenle, bebekteki istenmeyen etkileri önlemek için emzirme sırasında MİYADREN uygulanmamalıdır.

Üreme yeteneği (fertilite)

Diğer NSAİ ilaçlar gibi MİYADREN’in kullanımı dişi doğurganlığını bozabilir. Gebe kalmaya çalışan kadınlarda önerilmez. Gebe kalmakta zorluklar yaşayan ya da infertilite açısındanaraştırılmakta olan kadınlarda MİYADREN’in kesilmesi düşünülebilir.