MITOXANTRON EBEWE 20mg/10ml 1flakon {Liba} İçeriği

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mitoxantron içeriği, Mitoxantron formülü, Mitoxantron içerik, Mitoxantron içindekiler, Mitoxantron yardımcı maddeler, Mitoxantron bileşenleri, Mitoxantron Etken madde bilgilerini içerir.

(10 ml için):

Mitoksantron HCI 23.284 mg

Sodyum klorür 80.000 mg

Sodyum asetat 0.830 mg

Asetik asit 4.830 mg

Sodyum sülfat 4.000 mg

injeksiyonluk su 9933.056 mg



Farmakodinamik özellikler: Etki mekanizmasının belirlenmemiş olmasına rağmen, mitoksantron DNA-reaktif bir ajandır. Olası etkisi hızlı çoğalan ve yavaş gelişen neoplazmalara karşı gösterdiği düşünülür. Çoğalan ve çoğalmayan insan hücre kültürleri üzerine hücre öldürücü bir etkiye sahiptir.

Farmakokinetik özellikler: Mitoksantron tek bir intravenöz uygulamadan sonra üç fazlı bir plazma klerensi göstermektedir. İnsanlarda tekrarlanan günlük dozlamaya ait farmakokinetik çalışmalar yapılmamıştır. Terminal eliminasyon fazında doku konsantrasyonu kandakinden fazladır. Beyin, omurilik, göz ve omurilik sıvısına geçişi düşüktür. Plazma proteinlerine konsantrasyondan bağımsız olarak %78 oranında bağlandığı görülmektedir. Mitoksantronun metabolizması ve eliminasyonu: Dozlamadan sonraki ilk 5 gün içinde mitoksantronun %11'i veya daha azı idrarda bulunmaktadır ve %25'i veya daha azı feçeste bulunmaktadır. �drarla atılan kısmın %65'i değişmemişşekildedir. Geri kalan %35'lik kısmı primer olarak mono ve dikarboksilik asid türevleri ve bunların konjugatlarından oluşmaktadır. Bu karboksilik asit metabolitleri DNA reaktif/sitosidal değildir ve oluşma yolları bilinmemektedir. Mitoksantron böbrekler yoluyla ve feçesle atılır. Eliminasyon fazı yarı ömrü 23 ila 215 saat arasındadır (ortalama 75 saat). Atılımın yaklaşık üçte ikisi ilk gün içerisinde gerçekleşmektedir. Yaşlılardaki ve çocuklardaki farmakokinetiği bilinmemektedir. Irk ve cinsiyetin mitoksantron farmakokinetiği üzerine etkileri bilinmemektedir. Böbrek bozukluğu olan hastalardaki farmakokinetiği bilinmemektedir. Mitoksantron klerensi karaciğer bozukluğunda azalmaktadır. Ciddi karaciğer bozukluğu olanlarda (bilirübinin 3.4 mg/dL'den fazla olduğu), EAA (eğri altı alan) değeri, karaciğer fonksiyonu normal olanlardan 3 kat daha fazladır. Bu durumda doz ayarlanmasına izin verecek laboratuar çalışmaları şu anda bulunmamaktadır.

Yardımcı maddeler detay bilgisi için tıklayınız.