MITOFEN 1 mg/5 ml şurup 100 ml Uyarılar

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mitofen uyarılar, Mitofen zararları, Mitofen önlemler, Mitofen riskler, Mitofen yan etkisi, Mitofen alerji, Mitofen alkol, Mitofen hamileler, Mitofen emzirme, Mitofen araç kullanımı, Mitofen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

) kontrendikedir.

Uzun süreli MİTOFEN tedavisi başlatıldığında halen kullanılmakta olan semptomatik ve profilaktik antiastmatik ilaçlar birdenbire bırakılmamalıdır. Bu, özellikle sistemik kortİkosteroid kullanan hastalarda gereklidir; çünkü steroide bağımlı hastalarda var olması muhtemel adrenokortikal yetersizlik nedeniyle, strese karşı normal hipofiz-adrenal yanıtının düzelmesi bazı olgularda 1 yıla kadar uzamaktadır.

Oral antidiyabetik ajanlarla (biguanidler) MITOFEN kullanan hastalarda seyrek olarak trombosit sayımında geri dönüşümlü bir azalma görülmüştür. Bu nedenle, MITOFEN İle birlikte biguanid alan hastalarda trombosit sayılan ölçülmelidir.

MİTOFEN şurup sorbitol içerir. Nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamalan gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MİTOFEN ile tedavinin ilk birkaç gününde hastanın tepkilerinde azalma olabilir, bu nedenle araba kullanırken veya makine vs. çalıştırırken dikkatli olunmalıdır.