MINOSET PLUS 30 tablet Uyarılar

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Minoset Plus uyarılar, Minoset Plus zararları, Minoset Plus önlemler, Minoset Plus riskler, Minoset Plus yan etkisi, Minoset Plus alerji, Minoset Plus alkol, Minoset Plus hamileler, Minoset Plus emzirme, Minoset Plus araç kullanımı, Minoset Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Anemisi olanlar, akciğer hastaları, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatli kullanılmalıdır.

Kronik günlük dozlarda ve akut yüksek dozlarda karaciğer hasarına neden olabilir.

Aşağıdaki durumlarda özel önlem alınmalıdır (dozun azaltılması ve/veya dozlar arasındaki sürenin uzatılması): 

  • • Gilbert Sendromu (glukuronil transferaz eksikliğine bağlı düzensiz selim ikter)
  • • Hematopoietik disfonksiyon

Hasta, doktor tarafından başka şekilde belirtilmedikçe ağrı kesicilerin düzenli olarak uzun süreli kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılmalıdır. Baş ağrısının tedavisi amacıyla sürekli ağrı kesici kullanılması, kronik baş ağrılarına neden olabilir.

Parasetamolün aşırı dozunda, doza bağlı olarak hepatik nekroz görülebilir. 12-48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselebilir, protrombin zamanı uzayabilir. Ancak, klinik semptomlar dozun alınmasından 1-6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir.

10 g’ın üzerinde alınması durumunda toksisite görülmesi muhtemeldir.

Alkolik karaciğer hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.

Parasetamol içeren ağrı kesicilerin uzun süreli kullanımı sonucunda ortaya çıkan birikim, nadir vakalarda analjezik nefropatisi ve büyük ölçüde geriye dönüşsüz bir böbrek yetmezliğinin ortaya çıkmasına yol açabilir.

Parasetamol içeren diğer ilaçlarla eş zamanlı kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Astım, kronik rinit ve kronik ürtikeri olan ve özellikle diğer antienflamatuvar ilaçlara aşırı duyarlılığı olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Duyarlı kişilerde, propifenazon ve parasetamol içeren ilaçlarla nadiren astım krizleri ve anaflaktik şok bildirilmiştir.

MİNOSET® PLUS, formaldehit içerdiğinden mide bulantısına ve ishale sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MİNOSET® PLUS’ın araç ve makine kullanımını olumsuz etkileme ihtimali düşüktür.

Parasetamol bazı hastalarda baş dönmesi veya somnolans yapabilir.