MIKASIN 100 mg/2 ml IM/IV 1 ampül Endikasyonları

Farmalas Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mikasin endikasyonları, Mikasin tedavisi, Mikasin ne işe yarar, Mikasin neye yarar, Mikasin ne için kullanılır, Mikasin nedir, Mikasin faydaları, Mikasin ne ilacı, Mikasin ne zaman kullanılır, Mikasin kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Amikasin sülfat, Pseudomonas türleri, Escherichia coli, indol-pozitif ve indol-negatif Proteus türleri, Klebsiella-Enterobacter-Serratia türleri, Salmonella, Shigella, Minea-Herellae, Citrobacter freundii ve Providencia türlerini de kapsayan genis bir gram-negatif organizma spektrumuna karsı etkili, aminoglikozit grubu bir antibiyotiktir.

Bu gram-negatif organizmaların gentamisin ve tobramisine karsı dirençli birçok susu amikasine in vitro olarak duyarlılık gösterebilir. Amikasine karsı duyarlı baslıca gram-pozitif organizma, metilisine karsı dirençli suslar da dahil olmak üzere, Staphylococcus aureus’tur.

Amikasin, bazı Streptococcus pyogenes, Enterococci ve Diplococcus pneumoniae susları da dahil, diger gram-pozitif organizmalara karsı belirli bir düzeyde aktiviteye sahiptir.

MİKASİN duyarlı gram-negatif bakteri suslarına baglı ciddi enfeksiyonların kısa vadeli tedavisinde endikedir. Ayrıca, bilinen ya da süpheli stafilokok kökenli hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir.

Tedavide, antibakteriyel ilaçların dogru kullanımına iliskin resmi kılavuzlar dikkate alınmalıdır.