MICATOR PLUS 80/12.5 mg 28 tablet Nedir

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Micator Plus nedir, Micator Plus ne için kullanılır, Micator Plus ne ilacı, Micator Plus neye yarar, Micator Plus ne işe yarar, Micator Plus neye iyi gelir, Micator Plus kullananlar, Micator Plus kullanımı, Micator Plus uygulama, Micator Plus etkileri, Micator Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.MICATOR PLUS nedir ve ne için kullanılır?

MİCATOR PLUS, beyaz ve kırmızı renkli, çift katmanlı, oblong şeklinde, her iki yuzu çentiksiz tabletler şeklindedir.

MİCATOR PLUS 28, 84 ve 98 adet tablet içeren Alu-Alu ve Alüminyum folyo 25 pm blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

MİCATOR PLUS, telmisartan ve hidroklorotiyazid adı verilen iki etkin madde içerir. Hei iki madde de yüksek kan basmcmı kontrol etmeye yardımcı olur.

• Telmisartan, anjiyotensin-II reseptör antagonistleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Anjiyotensin II vücudunuz tarafından üretüen bir maddedir, kan damarlarınızı daraltarak kan basıncınızın yükselmesine neden olur. Telmisartan, anjiyotensin H'nin bu etkisini engelleyerek kan damarlarınızı gevşetir ve böylelikle kan basmcmızı düşürür.

• Hidroklorotiyazid tiyazid grubu diüretikler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir.

Hidroklorotiyazid çıkardığınız idrar miktarını artırarak kan basıncınızın azalmasını sağlar.

Kan basıncı yüksekliği tedavi edilmediği takdirde çeşitli organlarda kan damarlarının zarar görmesine neden olur, bu durum bazen kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği] inme veya körlüğe yol açabilir. Genellikle hasar oluşmadan önce kan basmcı yüksekliği bir belirti vermez. Bu nedenle, kan basmcınm normal sınırlarda olup olmadığının düzenli olarak kontrol etmeniz çok önemlidir.

MİCATOR PLUS, telmisartan veya hidroklorotiyazidin tek başına kullanılması ile kan basıncı yeterince kontrol altma alınamayan (esansiyel hipertansiyon) hastalarda, yüksek tansiyonun tedavisinde kullanılır.