CABASER 2 mg 20 tablet Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thiospa gebelik kategorisi B'dir. Thiospa hamilelik kategorisi, Thiospa gebelik kategorisi, Thiospa emzirme, Thiospa anne sütüne geçer mi, Thiospa laktasyon, Thiospa hamilelerde kullanımı, Thiospa ve bebek, Thiospa kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Thiospa 4 mg; - Ameliyat sonrası görülen ağrılı durumlar, - Rehabilitasyon tedavisi öncesindeki kas kasılmaları, - Omurların durağan hastalıkları, - Bir hasar ya da zedelenmeden veya sinir sistemi bozukluklarından ötürü oluşan, tendon reflekslerinin aşırı durumda olduğu artmış kas gerginliği olguları, - Servikobrakiyal nevralji, - Ani gelişen veya kronik haldeki sırt ağrıları, - Bel ağrısı, - Boyun tutulması, - Siyatik ağrıları gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Tiyokolşikosid

ATC Kodu

M03BX05

Etkin Madde

Tiokolşikosid 4 mg

Barkodu

8699759018460

Geri Ödeme Kodu

A01524

Satış Fiyatı

35.91 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

85

Alternatif İlaç Sayısı

20

Sağlık Konuları

Parkinson

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF7C

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Şimdiye kadar kabergolin ile yapılan klinik çalışmalarda, hiperprolaktinemi sorunları için tedavi edilen kadınların tedavileri sırasında 100’den fazla gebelik izlenmiştir. Genel olarak ilaç konsepsiyondan sonraki ilk 8 hafta boyunca alınmaya devam edilmiştir. Şimdiye kadar değerlendirilebilen gebelikler arasından %85’i canlı doğumla sonuçlanırken, yaklaşık %10’unda spontan düşük görülmüştür.

Ayrıca, terapötik düşükle sonlanan üç konjenital anomali olgusu (Down sendromu, hidrosefali, alt ekstremitelerde malformasyon) ve canlı doğumlar arasında üç minör anomali olgusu görülmüştür. Bu insidanslar normal popülasyonunkilerle ve ovülasyon indükleyebilen ilaçlarla tedavi edilen kadınlardakilerle kıyaslanabilir düzeydedir. Yukarıdaki verilere dayanılarak, kabergolin kullanımının düşük, prematüre doğum, çoklu gebelik ya da konjenital anomali sayılarında bir artışla ilişkisi olduğu görünmemektedir.

Bununla birlikte, hala mevcut klinik deneyim sınırlı olduğundan, bir güvenlik önlemi olarak, gebe kalmak isteyen kadınlar fetüsün ilaca maruz kalma olasılığına engel olmak için kabergolin tedavilerini en azından bir ay öncesinden kesmelidirler.

Gebelik dönemi

Kabergolin sıçanlarda plasenta bariyerini geçebilir; halen bunun insanlarda da gerçekleşip gerçekleşmediği bilinmemektedir.

Eğer tedavi seyri sırasında gebelik ortaya çıkarsa, hastanın gebe olduğu öğrenilir öğrenilmez tedavi kesilmelidir.

Laktasyon dönemi

Sıçanlarda kabergolin ve/veya türevleri anne sütüne geçer. İnsanlarda laktasyonun kabergolinin dopamin agonisti etkisine bağlı olarak inhibe edildiği/baskılandığı tahmin edilmektedir. İlacın anne sütüne geçip geçmediğine dair bir bilgi mevcut olmadığından, CABASER® tedavisi gören kadınların emzirmemeleri tavsiye edilmelidir. Bu durum, ilaçla tedavinin laktasyonu inhibe etmediği ya da baskılamadığı olgularda da geçerlidir.

Üreme yeteneği/Fertilite