MICATOR 40 mg 28 tablet Etkileşimi

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Micator etkileşimi, Micator etken madde, Micator yardımcı maddeler, Micator alkol, Micator etkileşim, Micator kullananlar, Micator dozu, Micator kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Renin-Anjiyotensin-aldosteron sistemini etkileyen diğer ilaçlarla olduğu gibi, telmisartan hiperkalemiyi arttırabilir (Bkz. 4.4). Risk, hiperkalemiyi arttıran diğer ilaçlarla [potasyum içeren tuz takviyeleri, potasyum tutucu diüretikler, ACE İnhibitörleri, anjiyotensin II reseptör antagonistleri, nonsteroid antienflamatuvar ilaçlar (selektif COX-2 inhibitörleri dahil NSAİİ’ler), heparin, immünosupresif ilaçlar (siklosporin veya takrolimus) ve trimetoprim] birlikte kullanım durumunda artar.

Hiperkaleminin ortaya çıkışı, ilgili risk faktörlerine bağlıdır. Risk yukarıda sayı kombinasyonlarında artar. Risk, özellikle, potasyum tutucu diüretiklerle ve potasyum takviyeleri ile kombinasyon tedavisi uygulandığında yüksektir. Örnek olarak, ACE in veya NSAİİ’iar ile kombinasyon tedavisinden kaynaklanan risk, uyarı ve önlemlere s uyulması koşuluyla, daha düşüktür.

Şu ilaçlarla eşzamanlı kullanım önerilmez:

Un

tedavi içeren tuz hibitörleri ıkı sıkıya

Potasyum tutucu diüretikler veva potasyum takviyeleri

Temisartan dahil, anjiyotensin II reseptör antagonistleri, diüretiklerle indüklenen kaybını azaltır. Spirinolakton, eplerenon, triamteren veya amilorid, potasyum takviyil potasyum içeren tuz takviyeleri, serum potasyum düzeylerinde önemli artışlara neden Tanısı konmuş hipokalemi nedeniyle eşzamanlı kullanım endike ise, bu kombinasyonl kullanılmalı ve serum potasyum düzeyleri sık aralıklarla izlenmelidir.

potasyum eri veya olabilir, dikkatle

ar

Lityum:

Lityum ile anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörlerinin ve telmisartan dahil, anjiybtensin II reseptör antagonistlerinin birlikte uygulanması sırasında, serum lityum konsantrasyonlarında geri dönüşümlü artışlar ve toksisite bildirilmiştir. Telmisartan dahil anjiyotensin II reseptör

antagonistleri ile de olgular bildirilmiştir. Bu ilaçlann birlikte kullanımları gerekli görülüyorsa, serum lityum düzeylerinin dikkatle izlenmesi önerilir.

Su ilaçlarla eşzamanlı kullanım sırasında dikkat edilmelidir:

Nonsteroid antienflamatuvar ilaçlar (NSAİİk
Non-steroid antienflamatuar ilaçlar (yani antienflamatuar dozlarda asetilsalisilik asi inhibitörleri ve selektif olmayan NSAlİ’ler) ile tedavi, anjiyotensin II reseptör antago: antihipertansif etkisini azaltabilir. Böbrek fonksiyonları bozulmuş bazı hastalarda (öm. hastalar veya böbrek fonksiyonları bozuk yaşlılar), anjiyotesin II reseptör antago siklooksijenazı inhibe eden ajanların eş zamanlı kullanımı, genellikle geri dönüşümlfi akut renal yetmezlik dahil, renal fonksiyonların daha fazla bozulmasına yol açabilir, bu kombinasyonlar kullanılırken özellikle yaşlı hastalarda dikkatli—olunmalıdır, yeterince hidrate edilmeli ve eş zamanlı tedavinin başlanmasından hemen sonra \ aşamalarda böbrek fonksiyonları periyodik olarak izlenmelidir.

İt, COX-2 Kistlerinin dehidrate Kistleri ve olan bir nedenle, -Hastalar e izleyen

Bu

Yapılan bir çalışmada, telmisartan ile ramiprilin eş zamanlı kullanılması, ramipril ve ramiprilatm AUCo-24
ve Cmak3 değerlerinde 2.5 kata kadar artışa yol açmıştır. Bu gözlemin klinik önemi bilinmemektedir.

Diüretikler (tiyazid veya loop diüretikler):

Furosemid (loop diüretik) ve hidroklorotiyazid (tiyazid diüretik) gibi diüretiklerin yüksek dozlarıyla ön tedavi, telmisartan tedavisine başlandığında, hacim kaybı ve hipotansiyon riski ile sonuçlanabilir.

Eşzamanlı kullanımları sırasında şu bilgiler dikkate alınmalıdır:

Dİğer antihipertansif ajanlar:

Telmisartanın kan basıncını düşürücü etkisi, diğer antihipertansif ilaçlarm kullanılması ile artabilir.

eşzamanlı

hipertansif

ortostatik

Farmakolojik özelliklerine bağlı olarak, şu ilaçların, telmisartan dahil tüm anti ilaçların hipotansif etkilerini güçlendirmesi beklenebilir: Baklofen, amifostin. Ayrıca, hipotansiyon alkol, barbitüratlar, narkotikler veya antidepresanlarla artabilir.