ULTRACAIN DS FORT 2 ml 20 ampül Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arava gebelik kategorisi C'dir. Arava hamilelik kategorisi, Arava gebelik kategorisi, Arava emzirme, Arava anne sütüne geçer mi, Arava laktasyon, Arava hamilelerde kullanımı, Arava ve bebek, Arava kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Arava, yetişkin hastaların tedavisinde "hastalığı modifiye edici antiromatizmal ilaç" (DMARD) olarak aşağıdaki rahatsızlıklarda etkilidir. • Sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif romatoid artrit ve yine sulfosalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif psöriyatik artrit tedavisinde etkilidir. Hepatotoksik ya da hematotoksik DMARD'larla (örn. metotreksat) yapılan yakın tarihli veya eş zamanlı tedaviler ciddi yan etki riskinde artısla sonuçlanabilir; bu nedenle Arava tedavisine baslanırken yarar/risk oranı göz önüne alınarak dikkatle değerlendirilmelidir. Bunun yanı sıra, Arava'dan diğer bir DMARD'a geçerken ilacın organizmadan arınma (wash-out) prosedürünün izlenmemesi, bu değişiklikten uzun bir süre sonra dahi ciddi yan etki riskini arttırabilir.

İlaç Sınıfı

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > İmmünsupresif Ajanlar > İmmünsupresif Ajanlar > Selektif Immünosüpresanlar > Leflunomid

ATC Kodu

L04AA13

Etkin Madde

Leflunomid 20 mg

Barkodu

8699809758209

Geri Ödeme Kodu

A08148

Satış Fiyatı

50.26 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

13

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Lokal Anestezi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKERP

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

FMA

Eşd. ilaç grubu

E430B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü

Gerekli olmadıkça gebelik potansiyeli olan kadınlarda kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Artikainin doğum sırasında kullanımı dışında gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili sınırlı veri bulunmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, artikainin gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum veya doğum sonrası gelişim üzerinde doğrudan veya dolaylı olumsuz bir etkisi gösterilmemiştir.

Epinefrin ve artikain plasenta bariyerinden geçer. Gebe kadının tedavisi sırasında yanlışlıkla intravenöz olarak uygulanması halinde, epinefrin üterin perfüzyonu azaltabilir.

Gebelik sırasında ULTRACAİN ancak dikkatli bir risk/yarar değerlendirmesi yapıldıktan sonra kullanılmalıdır. Gebelik sırasında kullanım endikasyonu doğarsa,, ULTRACAİN D-S Forte yerine daha düşük epinefrin içeriğine sahip olan ULTRACAİN D-S’nin uygulanması tercih edilmelidir.

Laktasyon dönemi

Anne sütüne klinik öneme sahip miktarda ULTRACAİN geçmediğinden, emzirmenin kesilmesine genellikle gerek yoktur.

Üreme yeteneği/Fertilite