METPAMID 10 mg 30 tablet Uyarılar

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metpamid uyarılar, Metpamid zararları, Metpamid önlemler, Metpamid riskler, Metpamid yan etkisi, Metpamid alerji, Metpamid alkol, Metpamid hamileler, Metpamid emzirme, Metpamid araç kullanımı, Metpamid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Özellikle gençlerde ve yüksek doz metoklopramid kullanılan hallerde ekstrapiramidal reaksiyonlar görülebilir. Bu tür belirtiler ortaya çıkarsa tedavi durdurulmalı, ciddi durumlarda ise antikolinerjik, antiparkinson ya da antikolinerjik etkileri olan antihistaminiklerle bu belirtiler kontrol altına alınmalıdır.

Etkileşimin söz konusu olduğu ilaçlarla birlikte kullanılması gerekiyorsa, bu ilaçlar METPAMİD alındıktan bir kaç saat sonra kullanılmalıdır.

Diyabetik hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Karaciğer yetmezliğinde kullanım:

Sirozlu hastalarda metoklopramidin klerensinde azalma, yarılanma ömründe ve plazma konsantrasyon-zaman eğrisinin altındaki alanda artış gözlemlenmiştir. Doz ayarlaması gereklidir. Tedaviye ortalama olarak yarım dozla başlanmalıdır.

Böbrek yetmezliğinde kullanım:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda azalan kreatinin klerensine bağlı olarak plazma klerensinde, böbrek ve böbrek dışı klerenste azalma ve eliminasyon yarı ömründe artış gözlenir. Doz ayarlaması gereklidir. Tedaviye ortalama olarak yarım dozla başlanmalıdır.

Pediyatrik hastalarda kullanım:

Pediyatrik hastalarda etkinlik ve güvenliliği henüz kanıtlanmamıştır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araba kullanan ya da dikkat isteyen işleri yapanlarda dikkatle kullanılmalıdır.