METPAMID 10 mg 30 tablet Dozu

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metpamid dozu, Metpamid dozaj, Metpamid doz aşımı, Metpamid uygulama, Metpamid kullanım şekli, Metpamid kullanımı, Metpamid kullanım süresi, Metpamid açmı tokmu, Metpamid nedir, Metpamid ne için kullanılır, Metpamid nasıl kullanılır, Metpamid faydaları, Metpamid etkileri, Metpamid günde kaç kez, Metpamid sabah mı akşam mı, Metpamid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

METPAMİD, 12 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Gastroözofajiyal reflü: belirtilerin şiddeti ve klinik cevaba göre ağızdan 10-15 mg’ lık doz, yemeklerden ve yatmadan 30 dakika önce alınır. Bu dozlar günde 4 defa tekrarlanabilir.

Reflüye sebep olabilecek durumlardan önce 20 mg’ a kadar tek doz halinde de kullanılabilir.

Diyabetik gastroparez: ağızdan 10 mg’ lık doz, yemeklerden veya yatmadan önce ya da belirtilerin başlamasından 30 dakika önce alınır. 2 – 8 hafta süreyle kullanılabilir, hastanın tepkisine ve iyi hissetmesine bağlı olarak ilaç kesilebilir.

Şiddetli belirtilerde başlangıç tedavisi olarak parenteral yolun tercih edilmesi önerilir.

Pediyatrik hastalarda etkinlik ve güvenliliği henüz kanıtlanmamıştır.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozların alınması halinde, uyuşukluk, yön tayin edememe, ajitasyon ve ekstrapiramidal reaksiyonlar gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu belirtiler genellikle 24 saat içinde kaybolur.

Acil durumlarda, antikolinerjik ve antiparkinson ilaçlar ya da antikolinerjik etkileri olan antihistaminik ilaçlarla bu tür belirtiler kontrol altına alınabilir. (Örn: 50 mg IM Difenhidramin HCI).