METILER 0.125 mg 25 draje Gebelik

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metiler gebelik kategorisi C'dir. Metiler hamilelik kategorisi, Metiler gebelik kategorisi, Metiler emzirme, Metiler anne sütüne geçer mi, Metiler laktasyon, Metiler hamilelerde kullanımı, Metiler ve bebek, Metiler kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi:

METİLER uterotonik etkisi nedeni ile gebelik döneminde kontrendikedİr (Bknz. 4.3), ancak

doğumdan sonra uterusun eski haline dönmesi, hemoraj inin azaltılması ve doğumun üçüncü basamağının kısaltılması için kullanılır.

Laktasyon dönemi:

METİLER emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

METİLER’in anne sütü salgısını azalttığı ve anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Emziren kadınların ilacı bir kaç gün kullanması ile emzirilen bebeklerde zehirlenmeye dair izole bildirimler vardır. Şu semptomlardan biri veya birkaçı gözlemlenmiş (ve ilacın kesilmesi ile yok olmuştur) kan basıncı yükselmesi, bradikardi veya taşikardi, kusma, ishal, huzursuzluk, klonik kramplar. Çocuğa yan etki olasılığı ve süt salgısının azalması nedeni ile METİLER’in emzirme sırasında kullanımı önerilmez.

Üreme yeteneği / Fertilite: