METACARTIN 2G/10ml oral çözelti içeren 10 flakon Uyarılar

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metacartin uyarılar, Metacartin zararları, Metacartin önlemler, Metacartin riskler, Metacartin yan etkisi, Metacartin alerji, Metacartin alkol, Metacartin hamileler, Metacartin emzirme, Metacartin araç kullanımı, Metacartin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• L-kamitin, glukoz kullanımını artırdığı için, insülin veya oral hipoglisemik tedavi alandiyabetik hastalara L-kamitin uygulanması hipoglisemiye yol açabilir. Bu nedenle,hipoglisemik tedavinin hemen ayarlanabilmesi için bu hastalarda plazma glukozdüzeyleri düzenli olarak izlenmelidir.

• METACARTİN ile tedavi esnasında hastanın ilaca klinik cevabı, hayati belirtileri, kankimyası, plazma ve idrar kamitin konsantrasyonları periyodik olarak kontrol edilmelive gerekirse dozaj ayarlanmalıdır.

• Diyaliz uygulanmakta olan veya ağır böbrek yetersizliği olan hastalarda, eliminasyonböbrekler yoluyla gerçekleştirilemediğinden, ana metabolitlerin(Trimetilamin[TMA]ve Trimetilamin-N-oksit[TMAO]) kanda birikmesi nedeniyle oral formülasyonlarınyüksek dozlarda uzun süreli kullanımı önerilmemektedir. Böyle bir birikim, idrarda,nefeste ve terde ağır bir “balık kokusu” ile karakterize patolojik bir durum olantrimetilaminüriye yol açar. Bu fenomen, intravenöz uygulamayla ortaya çıkmaz(“5.2Farmakokinetik özellikler” bölümüne bakınız).

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri” bölümlerine bakınız). Söz konusu antikoagülanları L-kamitin ilebirlikte alan hastalarda INR -ya da diğer uygun koagülasyon testleri-, değerler stabilolana dek haftalık, sonrasında ise aylık olarak kontrol edilmelidir.

• L-kamitin fizyolojik bir üründür ve bu sebeple alışkanlık ya da bağımlılık riskigöstermez.

METACARTIN her dozunda 1 mmol (23 mg)’den daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

L-karnitin, araç sürme ve makine kullanma yeteneği üzerinde hiçbir olumsuz etki yapmaz.