PLAZOL 4 mg/5 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren 1 flakon Gebelik

Platin Kimya Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fixef gebelik kategorisi D'dir. Fixef hamilelik kategorisi, Fixef gebelik kategorisi, Fixef emzirme, Fixef anne sütüne geçer mi, Fixef laktasyon, Fixef hamilelerde kullanımı, Fixef ve bebek, Fixef kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Fixef Şurup 50 ml; - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, - İdrar yolu enfeksiyonları, - Kemik ve / veya eklem enfeksiyonları, - Karın içinde oluşan enfeksiyonlar, - Menenjit, - Gonore (bel soğukluğu), - Cerrahi operasyon sonrası oluşabilecek enfeksiyonları önleme, - Kanda hastalık yapıcı mikroorganizmaların önemli ölçüde artmasıyla gelişen ağır enfeksiyon durumu (septisemi), - Solunum yolu enfeksiyonları, - Kulak, burun ve boğaz enfeksiyonlarının tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > 3. Kuşak Sefalosporinler > Sefiksim

ATC Kodu

M05BA08

Etkin Madde

Zoledronik Asit Monohidrat

Barkodu

8699369070131

Satış Fiyatı

9.18 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

29

Alternatif İlaç Sayısı

9

Sağlık Konuları

Paget Hastalığı , Kemik Erimesi

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınların, zoledronik asit tedavisi sırasında etkili bir doğum kontrol yöntemi uygulamaları gerekmektedir. Zoledronik asit gebelik dönemindekullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Zoledronik asidin gebelik ve/veya fetüs/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

Zoledronik asit, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Zoledronik asidin insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Zoledronik asidin süt ile atılmasına yönelik fızikokimyasal ve eldekifarmakodinamik/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu gözardı edilemez. PLAZOL, emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Zoledronik asit, sıçanlarda parental ve Fİ neslinin fertilitesi üzerindeki potansiyel advers etkiler açısından değerlendirilmiştir. Bu, bileşiğin iskelet kalsiyum metabolizmasını inhibe etmesisonucu doğum dönemi hiperkalsemi ile ilişkili olduğu kabul edilen aşırı farmakolojik etkiler, birbifosfonat sınıfı etkisi olan distosi ve çalışmanın erken sonlandırılması ile sonuçlanıştır. Bunedenle bu bulgular zoledronik asidin insanlarda fertilite üzerindeki kesin etkisini belirlemekaçısından yetersiz.