M-ESLON 30 mg 14 mikropellet kapsül Uyarılar

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

M-Eslon uyarılar, M-Eslon zararları, M-Eslon önlemler, M-Eslon riskler, M-Eslon yan etkisi, M-Eslon alerji, M-Eslon alkol, M-Eslon hamileler, M-Eslon emzirme, M-Eslon araç kullanımı, M-Eslon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Kapsüller çiğnenmeden yutulur. Operasyonu takibeden ilk 24 saatte ve solunum sistemi depresyonu, obstrüktif solunum yolu hastalıkları, bilinen morfin duyarlılığı ve akut hepatik yetmezlikte, gebelerde ve operasyon öncesi kullanılmaz.
Yaşlılarda, hipotiroidizmde, renal ve kronik hepatik hastalıklarda doz azaltılır. Paralitik ileus olasılığında kullanılmaz. Tolerans ve bağımlılık yapar. Kabızlık yapar. Trankilizan, anestezik, hipnotik ve sedatiflerin etkisini potansiyelize eder. Doğumun 2. safhasında (serviks dilatasyonu 4-5 cm) veya prematüre doğumlarda, yeni doğam infatta sekonder respiratuar depresyon diskinden dolayı kullanılmamalıdır.
Anne morfin bağımlısı ise yeni doğan infaktta konvülziyonlar, irritabilite, koma, letalite ile seyredebilen yokluk senromuna neden olabilir.