MEROSID 1 gr IV enjektabl toz içeren 1 flakon Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Merosid uyarılar, Merosid zararları, Merosid önlemler, Merosid riskler, Merosid yan etkisi, Merosid alerji, Merosid alkol, Merosid hamileler, Merosid emzirme, Merosid araç kullanımı, Merosid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

MEROSİD ile diğer beta-laktam antibiyotikler, penisilinler ve sefalosporinler arasında kısmi çapraz alerjik reaksiyon konusunda bazı klinik ve laboratuar kanıtları vardır. Çoğu beta-laktam antibiyotikle anafilaksi gibi ciddi reaksiyonlar bildirilmiştir(Bkz. 4.8). MEROSİD tedavisinden önce diğer beta-laktam antibiyotiklere ve diğer alerjenlere karşı önceden bir aşırı duyarlılık olup olmadığı araştırılmalıdır ve MEROSİD dikkatle kullanılmalıdır.. Eğer alerjik bir reaksiyon oluşursa, MEROSİD tedavisi durdurulmalıdır. Ciddi anaflaktik reaksiyonlarda epinefrin ile acil müdahale gerekir. Tedavi için oksijen, intravenöz steroidler uygulanmalı ve hava yolu açık tutulmalı ve gerekirse entübasyon uygulanmalıdır.

Karaciğer hastalığı bulunan hastaların transaminaz ve bilirubin düzeyleri MEROSİD kullanımı sırasında dikkatle izlenmelidir.

Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, duyarlı olmayan organizmaların üremesi görülebilir. Bu nedenle, her hastanın sürekli izlenmesi gerekir.

Metisilin’e dirençli stafilokoklara bağlı enfeksiyonların kullanılması önerilmez.

Yaklaşık tüm antibiyotikler için hafiften hayatı tehdit edici şiddete kadar değişebilen psödomembranöz kolit olguları bildirilmiştir. Bu nedenle, gastrointestinal hastalık, özellikle kolit öyküsü olanlara antibiyotik verilirken dikkatli olunmalıdır. Antibiyotik kullanırken diyare gelişen hastalarda psödomemranöz kolit tanısının göz önünde tutulması önem taşır. Çalışmalar antibiyotiğe bağlı kolitin primer nedeninin Clostridium difficile’in ürettiği bir toksin olduğunu göstermişse de diğer nedenler de göz önünde bulundurulmalıdır. Hafif vakalarda ilacın kesilmesi yeterlidir. Şiddetli ve orta şiddetli vakalarda dikkat edilmeli ve C. difficil’e karşı klinik etkili önlemler (sıvı, elektrolit ve protein takviyesi ve antibakteriyel bir ilaç ile tedavi gibi) alınmalıdır.

MEROSİD potansiyel olarak nefrotoksik ilaçlarla birlikte dikkatle kullanılmalıdır (Bkz. 4.2).

Meropenem serum valproik asit seviyesini arttırabilir. Bazı hastalarda subterapötik seviyelere erişilebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Meropenemin araç ve makine kullanımı üzerindeki etkileri ile ilgili herhangi bir veri mevcut değildir. Ancak MEROSİD'in araç ve makine kullanma yeteneğini etkileyeceği beklenmez.