MERONEM 1 gr IV enj. için toz içeren 1 flakon Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meronem dozu, Meronem dozaj, Meronem doz aşımı, Meronem uygulama, Meronem kullanım şekli, Meronem kullanımı, Meronem kullanım süresi, Meronem açmı tokmu, Meronem nedir, Meronem ne için kullanılır, Meronem nasıl kullanılır, Meronem faydaları, Meronem etkileri, Meronem günde kaç kez, Meronem sabah mı akşam mı, Meronem fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Yetişkinler

Tedavinin dozu ve süresi, enfeksiyonun tipine ve şiddetine ve hastanın durumuna göre belirlenmelidir.

Önerilen Günlük Dozlar

Pnömoni, idrar yolu enfeksiyonları, endometrosis ve pelvik enflamatuar hastalıkları gibi jinekolojik hastalıklar, deri ve deri eklerine ait enfeksiyonlarda 8 saatte bir 500 mg IV Meronem.

Hastanede edinilen pnömoniler, peritonit, nötropenik hastalardaki enfeksiyonlar ve septisemide 8 saatte bir, 1 gram IV Meronem.

Kistik fibrosis'de 8 saatte bir 2 grama kadar dozlar kullanılmıştır.Birçok hasta 8 saatte bir 2 gram ile tedavi edilmiştir.

Menenjitte önerilen doz 8 saatte bir, 2 gram'dır.

Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi Pseudomonas aeuriginosa'ya bağlı alt solunum yolu enfeksiyonu olduğu bilinen veya şüphelenilen, durumu kritik olan hastalarda meropenem, monoterapi olarak dikkatle kullanılmalıdır.

Pseudomonas aeuriginosa enfeksiyonlarının tedavisinde, duyarlılık testlerinin düzenli olarak yapılması önerilir.

Böbrek Yetmezliği Olan Yetişkin Hastalarda Doz

Kreatinin klirensi 51 ml/dakika'dan az olan hastalarda doz aşağıda belirtildiği gibi azaltılmalıdır.