MERESA 50 mg 30 kapsül Etkileşimi

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meresa etkileşimi, Meresa etken madde, Meresa yardımcı maddeler, Meresa alkol, Meresa etkileşim, Meresa kullananlar, Meresa dozu, Meresa kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Kontrendike ilaç kombinasyonu:

• Levodopa: Nöroleptikler ile levodopa arasındaki antagonizma

• Antiparkinson etkinliği olmayan dopaminerjikler (kabergolin, kinagolid): Dopaminerjik agonistler ve nöroleptikler arasında karşılıklı antagonizma

Önerilmeyen ilaç kombinasyonları:

• Alkol: Alkol ile beraber alındığında nöroleptiklerin sedatif etkileri artabilir. Dolayısıyla, MERESA’nın alkollü içkiler ve alkol içeren ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez.

• Torsades de pointes’e yol açan veya QT aralığını uzatan aşağıdaki İlaçlar:

- Bradikardiye yol açan ilaçlar: Beta-blokörler, kalsiyum kanal blokörleri (örneğin; diltiazem, verapamil), klonidin, guanfasin. dijitaller

- Hipokalemiye neden olan ilaçlar: Hipokalemi yapan diüretikler, uyarıcı laksatifler, IV amfoterisin B, glukokortikoidler, tetrakosaktidler. Hipokaleminin düzeltilmesi gerekir.

- Sınıf la antiaritmik ajanlar (öm. kinidin, dizopiramid)

- Sınıf III antiaritmik ajanlar (öm. amiodaron, sotalol)

- Diğer ilaçlar: Pimozid, sultopirid, haloperidol, tioridazin, metadon, imipramin, antidepresanlar, lityum, bepridil, sisaprid, eritromisin IV, vinkomisin IV, halofantrin, pentamidin, sparfloksazin, antiparaziter İlaçlar.

Dikkat gösterilmesi gereken kombinasyonlar:

• Antihipertansif ilaçlar: Antihipertansif etki ve artmış postüral hipotansiyon olasılığı (aditif etki)

•Merkezi sinir sistemi depresanları: Narkotikler, analjezikler, sedatif H1 antihistaminikler, barbitüratlar, benzodiazepinler ve diğer anksiyolitikler, klonidin ve türevleri.

• Antiasidler ve sukralfat: Sülpiridin emilimi, birlikte antiasid veya sukralfat uygulanırsa azalır. Bu nedenle sülpirid bu ilaçlardan en az 2 saat önce uygulanmalıdır.