MENTOPIN 200 mg 20 efervesan tablet Uyarılar

Genesis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mentopin uyarılar, Mentopin zararları, Mentopin önlemler, Mentopin riskler, Mentopin yan etkisi, Mentopin alerji, Mentopin alkol, Mentopin hamileler, Mentopin emzirme, Mentopin araç kullanımı, Mentopin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalarda, azot yükünü arttırabileceği için

®

Mentopin 200 mg Efervesan Tablet önerilmez.

Çok nadir olarak Stevens-Johnson sendromu ve Lyell sendromu gibi ağır cilt reaksiyonları, asetilsistein kullanan hastalarda da bildirilmiştir. Bu nedenle deri ve mukozada herhangi bir değişiklik olması durumunda asetilsistein kullanımına son verilmelidir.

Astımlı ve ülser geçmişi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır

Histamin intoleransı bulunan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Uzun süreli tedavi gerektiren durumlarda Mentopin 200 mg Efervesan Tablet histamin metabolizmasını etkilediği ve intolerans semptomlarına ( başağrısı, burun akıntısının eşlik ettiği rinit, kaşıntı v.b) neden olabildiği için kullanımından kaçınılmalıdır.

Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, laktaz eksikliği veya glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemleri olan hastalarda Mentopin 200 mg Efervesan Tablet kullanılmamalıdır.

Bir efervesan tablet 99,3 mg sodyum içerir. Tuz açısından sınırlı bir diyet uygulanan hastalarda bu durum dikkate alınmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MENTOPIN 600 mg Efervesan Tabletin araç ve makina kullanma yeteneği üzerinde bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.