MENTONEX-C 200 mg 20 efervesan tablet Nedir

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mentonex nedir, Mentonex ne için kullanılır, Mentonex ne ilacı, Mentonex neye yarar, Mentonex ne işe yarar, Mentonex neye iyi gelir, Mentonex kullananlar, Mentonex kullanımı, Mentonex uygulama, Mentonex etkileri, Mentonex faydaları bilgilerini içerir.

2.MENTONEX-C nedir ve ne için kullanılır?

MENTONEX-C, beyaz, yuvarlak efervesan tabletlerdir. 10, 20 ve 30 efervesan tabletler plastik tüpler içerisinde ve karton kutuda kullanma talimatı ile beraber ambalajlanır.

MENTONEX-C suda tamamen eritildikten sonra içilerek kullanılan bir ilaçtır.

MENTONEX-C etkin madde olarak asetilsistein ve askorbik asit içerir. Asetİlsistein, bir amino asit olan sistein türevi bir ajandır. Balgam söktürücü etkiye sahiptir. C vitamini (Askorbik asit); insan vücudunda sentezienmediği için, besinlerle düzenli olarak alınması gereken bir vitamindir.

MENTONEX-C yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıklarda, bronşiyal sekresyon (solunum yolu salgısı) bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik (balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır.