BONEMAX 70 mg 4 tablet {Dinçsa} Dozu

Dinçsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bonemax dozu, Bonemax dozaj, Bonemax doz aşımı, Bonemax uygulama, Bonemax kullanım şekli, Bonemax kullanımı, Bonemax kullanım süresi, Bonemax açmı tokmu, Bonemax nedir, Bonemax ne için kullanılır, Bonemax nasıl kullanılır, Bonemax faydaları, Bonemax etkileri, Bonemax günde kaç kez, Bonemax sabah mı akşam mı, Bonemax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Postmenopozal osteoporozlu kadınlarda kalça, el bileği ve vertebra kırıklarının (vertebral kompresyon kırıkları dahil) önlenmesi için osteoporoz tedavisi: Önerilen doz, haftada bir kez 70 mg’lık bir tablettir.

Erkeklerdeki osteoporoz tedavisi: Önerilen doz, haftada bir kez 70 mg’lık bir tablettir.
Uygulama şekli:

Alendronat günün ilk yiyecek, içecek veya ilacından (antasidler, kalsiyum katkıları ve vitaminler dahil olmak üzere) en az 30 dakika önce, bir bardak dolusu suyla alınmalıdır. Diğer içecekler (maden suyu dahil), besin ve bazı tıbbi ürünler alendronatın emilimi azaltabilir (bkz. 4.5).

Özofageal iritasyon riskini ve ilişkili advers reaksiyonları en aza indirgemek için aşağıdaki talimatlara uyulmalıdır (bkz. 4.4).

• BONEMAX, bir bardak dolusu suyla (200 ml’den az olmamalı) alınmalıdır.

• Hastalar, örofarenjiyal ülserasyon potansiyeli riski nedeniyle tableti çiğnememeli veya tabletin ağızda çözünmesine izin vermemelidir.

• Hastalar, tableti aldıktan en az 30 dakika süre ile ve günün ilk yiyeceğinden önce yatmamalıdır.

• BONEMAX gece yatarken ve sabah yataktan kalkmadan önce alınmamalıdır.

• Hastaların diyetle yeterince kalsiyum ve D vitamini alması sağlanmalı, gereğinde mineral ve vitamin takviyesi yapılmalıdır (bkz. 4.4).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Ağır böbrek yetmezliklerinde (kreatinin klerensi <35 ml/dk) BONEMAX kullanılması tavsiye edilmez. Hafif-orta şiddetteki böbrek yetmezliğinde (kreatinin klerensi 35-60 ml/dk) doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

BONEMAX’ın çocuklarda kullanılması ile ilgili bir endikasyon yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:

Alendronat ile doz aşımının tedavisi hakkında spesifik bilgi yoktur. Doz aşımına bağlı olarak mide yanması, özofajit, gastrit, ülser, hipofosfatemi, hipokalsemi görülebilir.

Tedavi:

Alendronatı bağlamak için süt veya antasidler verilmelidir. Özofageal iritasyon riski nedeni ile hasta kusturulmamalı ve dik durması sağlanmalıdır. Hemodiyalizin yararı yoktur.