MENTONEX 900 mg 30 efervesan granül içeren saşe Uyarılar

Opto Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mentonex uyarılar, Mentonex zararları, Mentonex önlemler, Mentonex riskler, Mentonex yan etkisi, Mentonex alerji, Mentonex alkol, Mentonex hamileler, Mentonex emzirme, Mentonex araç kullanımı, Mentonex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Asetilsistein uygulamasından sonra bronşiyal sekresyonlarda belirgin bir artış olabilir. Bu durumda eğer öksürük refleksi veya öksürük yeterli değilse hava yolunun açık tutulmasına dikkat edilmelidir. Astımlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Kullanıma hazırlanırken, özellikle atopik kişiler ve astımlı hastalar tarafından MENTONEX’in inhale edilmemesine dikkat edilmelidir.

Asetilsistein kullanımıyla bağlantılı olarak Stevens-Johnson sendromu ve Lyell’s sendromu gibi şiddetli cilt reaksiyonlarının oluşumu nadiren bildirilmiştir. Eğer kütanöz ya da mukozal değişiklikler ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden bunun asetilsistein ile ilgisi araştırılmalı ve gerektiğinde MENTONEX kullanımı sonlandırılmalıdır. Ülser geçmişi olan hastalarda MENTONEX dikkatle kullanılmalıdır.

Aspartam (E 951) uyarısı:

MENTONEX 900 mg efervesan granül içeren saşe aspartam içerdiğinden dolayı fenilalanin için bir kaynak içermektedir. Fenilketonürisi olan insanlar için zararlı olabilir.

Sorbitol (E 420) uyarısı:

MENTONEX 900 mg efervesan granül içeren saşe sorbitol içerdiğinden dolayı nadir kalıtımsal früktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MENTONEX'in araç ve makine kullanımı üzerine herhangi olumsuz bir etkisi bildirilmemiştir.