MENOPUR 1200 IU MULTI doz için SC enj. çöz. tozu içeren flakon ve kullanıma hazır enjektör Saklanması

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Menopur saklanması, Menopur muhafazası, Menopur soğuk, Menopur nem, Menopur karanlık, Menopur ambalaj, Menopur çocuklardan saklanması, Menopur son kullanma tarihi, Menopur firması, Menopur kullanma talimatı, Menopur üretici firma bilgilerini içerir.

5.MENOPUR'in saklanması

İlk MENOPUR enjeksiyonu bir doktorun veya hemşirenin gözetimi altında yapılmalıdır.

MENOPUR flakon içinde toz formunda bulunmaktadır ve enjeksiyon öncesinde çözücü içeren iki enjektörle sulandırılması gerekir. MENOPUR’u sulandırmak için kullanacağınızçözücü kullanıma hazır enjektörde ambalajın içinde verilmiştir.

Kullanmadan önce; MENOPUR 1200 IU çözücü içeren kullanıma hazır iki enjektörle sulandırdmalıdır.

Tozun verilen çözücü ile çözündürülmesinden sonra; bu flakon birkaç günlük tedavi için gerekli ilacı içerdiğinden, yalnızca doktorunuzun reçete ettiği ilaç miktarını çektiğinizdenemin olunuz.

Doktorunuz, MENOPUR dozunu IU olarak reçete etmiştir. Doğru dozu elde etmek için FSH/LH birimi olarak işaretlenmiş 18 uygulama enjektöründen birini kullanmalısınız.

Aşağıdaki adımları izleyiniz:

1. Tozun bulunduğu flakondan koruyucu kapağı ve çözücünün bulunduğu kullanıma hazırenjektörden de kauçuk kapağı çıkarınız (Şekil 1).

2. Kalın iğneyi (sulandırma iğnesi), çözücünün bulunduğu kullanıma hazır enjektöre sıkıcatakınız ve iğnenin koruyucu kapağını çıkarınız (Şekil 2).

3. İğneyi, tozun bulunduğu flakonun kauçuk tıpasınının ortasından içeri dikey olarak batırınızve çözücünün tamamını kabarcık oluşumunu önlemek için yavaşça enjekte ediniz (Şekil

3).

4. Çözücü eklendiğinde flakonda hafif bir basınç oluşur. Bundan dolayı, enjektör pistonununkendiliğinden yaklaşık 10 saniyede yukarı çıkmasına izin verilir. Bu flakondaki fazlabasıncı ortadan kaldırır (Şekil 4).

5. İğne flakonda kalacak şekilde, enjektörü çevirerek yavaşça çıkartınız. İkinci çözücü içerenkullanıma hazır enjektörden kauçuk kapağı çıkartınız ve enjektörü sabit duran iğneyesıkıca takınız. Çözücünün tamamım kabarcık oluşmaması için yavaşça enjekte ediniz(Şekil 5).

6. Çözücü eklendiğinde flakonda hafif bir basınç oluşur. Bundan dolayı, enjektör pistonununkendiliğinden yaklaşık 10 saniyede yukarı çıkmasına izin verilir. Bu flakondaki fazlabasıncı ortadan kaldırır (Şekil 6).

Sulandırma işlemi için enjektörü ve iğneyi çıkartınız.

7. Toz hızla çözünmeli (2 dakika içinde) ve berrak bir çözelti oluşmalıdır. Sadece birkaçdamla çözücü eklendiğinde normalde çözülmesine rağmen, çözücünün tamamıeklenmelidir. Tozun çözünmesine yardımcı olmak için, flakonu hafif hareketlerledöndürünüz (Şekil 7). Çalkalamayınız, çünkü hava kabarcıklarının oluşmasına yol açar.

Çözelti berrak değilse ya da içinde parçacık şeklinde maddeler varsa kullanılmamalıdır.

Toz flakonu; iki çözücü içeren enjektörle çözülmüş ve kullanıma hazırdır.

8. Sabit iğneli uygulama enjektörünü alınız ve iğneyi flakonun ortasından dikey olarakbatırınız. Uygulama enjektörü az miktarda hava kabarcığı içerir ve flakon sıvınınyukarısında enjekte edilmelidir. Flakonu ters çeviriniz ve enjeksiyon için, reçete edilendozda MENOPUR’u uygulama enjektörüne çekiniz (Şekil 8).

HATIRLATMA: Bu flakon birkaç günlük tedavi için gerekli ilacı içerdiğinden, yalnızca doktorunuzun reçete ettiği ilaç miktarını çektiğinizden emin olunuz.

Eğer size MENOPUR ile aynı zamanda Ferring’in ürofollitropin içeren ürünü reçete edildiyse, MENOPUR’u sulandırarak ve reçete edilen dozda MENOPUR’u sulandırılmışFerring’in ürofollitropin çözeltisine enjekte ederek, bu iki ilacı karıştırabilirsiniz.Karıştırdığınız çözeltiyi enjektöre çekiniz: her birini ayrı ayrı enjekte etmek yerine birarada enjekte edebilirsiniz.

9. Flakondan enjektörü çıkarınız ve az miktarda havayı enjektör içine çekiniz (Şekil 9).

10. Uygulama enjektörüne hafif fiskelerle vurunuz, böylece tüm hava kabarcıkları üsttebirikecektir (Şekil 10). İğneden ilk sıvı damlası dışarı çıkana kadar tüm havayı dikkatlicedışarı çıkarınız ve itiniz.

Doktor ya da hemşireniz enjeksiyonu nereden yapacağınızı size söyleyecektir (uyluğun ön tarafı, karın bölgesi vb.). Enjeksiyon öncesinde enjeksiyon yapacağınız bölgeyi, verilenalkollü tamponlarla dezenfekte ediniz.

11. Enjeksiyonu uygulamak için deriyi parmaklarınız arasında sıkıştırarak bir kıvrımoluşturunuz ve iğneyi 90 derece açıyla (dik olarak) yumuşak, tek bir hareketle batırınız.Pistonu yavaşça iterek çözeltiyi enjekte ediniz (Şekil 11) ve daha sonra uygulamaenjektörünü çekiniz.

Uygulama enjektörünü çıkardıktan sonra, olası bir kanamayı engellemek için iğne yerine basürınız. Enjeksiyon bölgesine hafifçe masaj yapılması, çözeltinin deri alündayayılmasına yardımcı olacakür.

Kullandığınız enjeksiyon malzemelerini normal evsel atıklar arasına koymayınız; bunların uygun bir şekilde atılması gereklidir.

12. Bir sonraki enjeksiyon için daha önceden çözündürülmüş MENOPUR çözeltisinden 8. -11. adımları tekrarlayınız.

09.07.2015