MENEFLOKS 400 mg 5 film tablet Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Menefloks endikasyonları, Menefloks tedavisi, Menefloks ne işe yarar, Menefloks neye yarar, Menefloks ne için kullanılır, Menefloks nedir, Menefloks faydaları, Menefloks ne ilacı, Menefloks ne zaman kullanılır, Menefloks kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

MENEFLOKS ofloksasine duyarlı mikroorganizmalardan ileri gelen aşağıdaki bakteriyel

enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

• Heamophilus influenzae
, diğer gram-negatif bakteriler veya multi-rezistan patojenler ile
Staphylococcus aureus’un
neden olduğu akut, kronik veya tekrarlayıcı alt solunum sistemi enfeksiyonları (bronşit).

• Pnömoniler; özellikle de Escherichia coli,
Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, Legionella veya Stafilokoklann neden olduğu pnömoniler. Ayakta tedavi edilen pnömonilere en sık pnömokoklar neden olduğundan, MENEFLOKS bu hastalarda ilk seçenek değildir.

• Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları; Stafilokoklann ve özellikle de Pseudomonas içeren gram-negatif patojenlerin neden olduğu kronik ve tekrarlayım kulak, burun ve boğaz enfeksiyonlan. Genel olarak MENEFLOKS, beta-hemolitik streptokokların neden olduğu akut tonsillit tedavisinde önerilmez.

• Yumuşak doku ve deri enfeksiyonlan,

• Kemik ve eklem enfeksiyonları,

• Bakteriyel enteritler ve küçük pelvisteki enfeksiyonlar da dahil olmak üzere abdominal ve safra yollan enfeksiyonları,

• Böbrek, idrar yollan, üretral, prostatik ve genital organların enfeksiyonlan, gonore,

• Enfeksiyonlara direncin belirgin olarak azaldığı hastalarda (öm. nötropenik durumda) ofloksasine duyarlı patojenlere bağlı enfeksiyonların Önlenmesi (enfeksiyon profilaksisi, barsağın selektif dekontaminasyonunu da İçerir).

Enjeksiyonun tipine ve ciddiyetine göre, erişkinlerde günlük ofloksasin dozu 200 mg {Vı
tablet) ile 800 mg (2 tablet) arasındadır. 400 mg’a kadar (1 tablet MENEFLOKS) olan günlük ofloksasin dozlan, tercihen sabahlan olmak üzere, tek doz halinde verilebilir.

400 mg’dan daha yüksek doz uygulamalannda, total doz iki eşit parçaya bölünmelidir. Dozların eşit aralıklarla uygulanması gereklidir.