MENEFLOKS 200 mg 10 film tablet Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Menefloks endikasyonları, Menefloks tedavisi, Menefloks ne işe yarar, Menefloks neye yarar, Menefloks ne için kullanılır, Menefloks nedir, Menefloks faydaları, Menefloks ne ilacı, Menefloks ne zaman kullanılır, Menefloks kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

MENEFLOKS ofloksasine duyarlı mikroorganizmalardan ileri gelen aşağıdaki bakteriyel

enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

• Heamophilus influenzae, diğer gram-negatif bakteriler veya multi-rezistan patojenler ile Staphylococcus aureus’un neden olduğu akut, kronik veya tekrarlayıcı alt solunum sistemi enfeksiyonları (bronşit).

• Pnömoniler; özellikle de Escherichia coii, Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, Legionella veya Stafilokoklann neden olduğu pnömoniler. Ayakta tedavi edilen pnömonilere en sık pnömokoklar neden olduğundan, MENEFLOKS bu hastalarda ilk seçenek değildir.

’1 bölümüne de bakınız).

• Yumuşak doku ve deri enfeksiyonlan,

• Kemik ve eklem enfeksiyonlan,

• Bakteriyel enteritler ve küçük pelvistekİ enfeksiyonlar dahil olmak üzere kann boşluğunun ve safra yollannın enfeksiyonlan,

• Böbrek, idrar yollan, üretral, prostatik ve genital organlann enfeksiyonlan, gonore,

Dozaj enfeksiyonun tipine ve ciddiyetine bağlıdır. Genel olarak aşağıdaki gibidir ve bireysel ihtiyaca göre doktor tarafından belirlenir. 400 mg’a kadar (2 tablet MENEFLOKS) olan günlük ofloksasin dozları, tercihan sabahlan olmak üzere, tek doz halinde verilebilir.

400 mg’dan daha yüksek dozlar iki ayn doza bölünmelidir. Dozlann yaklaşık olarak eşit aralıklarda verilmesi önemlidir.