MAXIPEN 500 mg IV enjeksiyon ve infüzyon için toz içeren 1 flakon Kullanımı

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.MAXIPEN nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Sizin için gerekli doz, enfeksiyonunuzun tipine ve şiddetine ve vücudunuzda bulunduğu yeıe göre doktorunuz tarafından belirlenecektir.

Yetişkinler için önerilen doz her 8 saatte bir 500 mg ile 1 gram arasındadır. Menenjitte ve akciğer enfeksiyonları ile ilişkili kistik fibrozis'de normal doz her 8 saatte bir 2 gramdır.

3 aylıktan büyük bebekler ve çocuklar için doz yaşa ve ağırlığa göre belirlenir. Normal doz her 8 saatte bir vücut ağırlığının her bir kilogramı için 10- 20 mg MAXİPEN olarak hesaplanır. Menenjit ve akciğer enfeksiyonları ile ilişkili kistik fibrozis'te ise normal doz her 8 saatte bir vücut ağırlığının her bir kilogramı için 40 mg MAXİPEN olarak hesaplanır.

Uygulama yolu ve metodu

MAXİPEN enjeksiyon size doktor veya hemşire tarafından yapılacaktır.

Toz halinde olan ilacınız doktorunuz tarafından belirlenen uygun seyreltici kullanılarak çözülür. Hazırlanan ilacınızın hemen kullanılması gerekir. Ancak eğer gerekli ise doktoı veya eczacınız tarafından tarif edilen şekilde ve sürede buzdolabında saklanabiliı. Hazıılanmış ilaç dondurulmamalıdır.

MAXİPEN diğer ilaçlarla karıştırılmamalı veya diğer ilaçlara ilave edilmemelidir.

MAXİPEN damar içine (intravenöz olarak) ya 5 dakikada veya 15- 30 dakika arasında uygulanabilir. Uygulama süresine doktorunuz karar verecektir.

Enjeksiyonunuzun normal olarak her gün aynı saatlerde yapılması gerekir.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

MAXİPEN 'in, 3 aylıktan küçük bebeklerde kullanımı önerilmez.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:

Eğer böbrekleriniz iyi çalışmıyorsa MAXİPEN dozunun azaltılması gerekebilir.