LIFTA 10 mg 4 tablet Gebelik

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sildegra gebelik kategorisi B'dir. Sildegra hamilelik kategorisi, Sildegra gebelik kategorisi, Sildegra emzirme, Sildegra anne sütüne geçer mi, Sildegra laktasyon, Sildegra hamilelerde kullanımı, Sildegra ve bebek, Sildegra kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Sildegra 50 mg; yeterli bir seksüel performans için gerekli olan penil ereksiyonun sağlanamaması veya sürdürülememesi ile ortaya çıkan setleşme bozukluğunda hastanın şikayetini gidermeye yönelik uygulanan bir tedavi yöntemidir. Sildegra'nın etkili olabilmesi için cinsel uyarının olması gerekmektedir. Kadınların kullanımı için uygun değildir.

İlaç Sınıfı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Ürolojik İlaçlar > DİĞER ÜROLOJİK ÜRÜNLER > Erektil Disfonksiyonİktidarsızlık İlaçları > Sildenafil Sitrat

ATC Kodu

G04BE03

Etkin Madde

Sildenafil 50 mg

Barkodu

8699517090684

Satış Fiyatı

125.08 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

16

Alternatif İlaç Sayısı

22

Sağlık Konuları

Sertleşme Bozukluğu

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: B

LİFTA kadınların kullanımı için endike değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebelik Şüphesi veya gebelik olduğunda hekim bilgilendirilmelidir.

Gebelik dönemi

Tadalafifin gebe kadınlar üzerinde kullanımına ilişkin kısıtlı veri mevcuttur. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik, embriyonal/fetal gelişim, doğum veya doğum sonrası gelişim üzerindeki direkt veya endirekt zararlı etkileri göstermemektedir (bkz. bölüm 5.3). Tedbir amaçlı olarak gebelik süresince LİFTA’nın kullanımından kaçınılması önerilir.

Laktasyon donemi

LİFTA kadınların kullanımı için endike değildir. Tadalafilin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvanlara ilişkin mevcut farmakodinamik/toksikolojik veriler tadalafilin süte geçtiğini göstermektedir. Çocuğa anne sütüyle geçme riski önlenemez. Emzirme dönemi boyunca LİFTA kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Erkek ve dişi sıçanlarda yapılan çalışmalarda fertilite üzerinde herhangi bir bozukluk gözlenmemiştir. Günde 25 mg/kg ve daha fazla tadalafil dozunun 6-12 ay boyunca verildiği köpeklerde (günlük 20 mg dozla elde edilen insan EAA’sının en az 3katı- 3.7 ila 18.6 katı maruziyet ile) spermatogenezde azalmayla sonuçlanan seminifer tübül epitelinde değişiklikler olmuştur (bkz. bölüm 5.3).

Günlük olarak uygulanan 10 mg ve 20 mg tadalafil dozunun insanlarda spermatogenez üzerindeki potansiyel etkisini değerlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda sperm sayısı ve konsantrasyonunda klinik olarak anlamlı düşüş bulunmamıştır (bkz. bölüm 5.1).