PAROL 250 mg/5 ml 150 ml PLUS süspansiyon Gebelik

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Parol gebelik kategorisi B'dir. Parol hamilelik kategorisi, Parol gebelik kategorisi, Parol emzirme, Parol anne sütüne geçer mi, Parol laktasyon, Parol hamilelerde kullanımı, Parol ve bebek, Parol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Parol Şurup; eklem iltihabı, sırt ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı, bel ağrısı, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve ateş tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Parasetamol > Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) > NONNARKOTİK ANALJEZİKLER > Anilidler > Parasetamol

ATC Kodu

N02BE01

Etkin Madde

Parasetamol 250 mg/5 ml

Barkodu

8699717700079

Geri Ödeme Kodu

A10741

Satış Fiyatı

13.09 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

34

Sağlık Konuları

Kronik Ağrı , Yüksek Ateş

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFIA

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

DGK

Ambalaj Miktari

250 mg/5 ml 150 ml oral süspansiyon

Eşd. ilaç grubu

E187D

Renk

Pembe

Şekil

Başka

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılabilir.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

PAROL gebelere verilirken tedbirli olunmalıdır. Parasetamol anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir). Ancak PAROL’un tüm dozlarında emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. PAROL emzirme döneminde kullanılabilir.

İlaç Formu

Süspansiyon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Kullanım Zamanı

İlaç aç veya tok karnına kullanılmalıdır.

Uygulama Yolu

PAROL sadece ağızdan kullanım içindir. Yemeklerden önce ya da sonra ve ya yemeklerle birlikte ölçek kaşığı ile kullanılabilir. Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalayınız.

Günlük Kullanım Şekli

Önerilen dozlar 24 saat içerisinde en fazla 5 kez kullanılabilir.

Uygulama Süresi

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelikte kullanım kategorisi B’dir

Parasetamolün gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili iyi yöneltilmiş epidemiyolojik çalışmalar yapılmamıştır. PAROL gebelere verilirken tedbirli olunmalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Deneysel ve klinik veriler parasetamol alan doğurma potansiyeli olan kadınların doğum kontrolü uygulanması gerektiğini göstermemektedir. Parasetamol doğum kontrol ilaçları ile etkileşime girmez.

Gebelik dönemi

Sınırlı sayıda gebelikte parasetamole maruz kalma olgusuna ilişkin veriler parasetamolün gebelik üzerinde ya da fetus/yeni doğmuş çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Laktasyon dönemi

Parasetamol anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir). Ancak PAROL’un tüm dozlarında emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. PAROL emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlarda yapılan kronik toksisite araştırmalarında parasetamolün testiküler atrofiye neden olduğu ve spermatogenezi inhibe ettiği bildirilmiştir. İnsanlarda fertilite üzerinde yapılmış araştırma bulunmamaktadır.