ULTRAPROCT 0.612 mg 10 supozituar {Bayer} Gebelik

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Adrenalin Biofarma gebelik kategorisi C'dir. Adrenalin Biofarma hamilelik kategorisi, Adrenalin Biofarma gebelik kategorisi, Adrenalin Biofarma emzirme, Adrenalin Biofarma anne sütüne geçer mi, Adrenalin Biofarma laktasyon, Adrenalin Biofarma hamilelerde kullanımı, Adrenalin Biofarma ve bebek, Adrenalin Biofarma kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Adrenalin Biofarma; - Yiyecek, ilaç veya diğer alerjenlerin sebep olduğu alerjik reaksiyonlar - Böcek sokması veya ısırması - Egzersizin tetiklediği anafilaksi (aşırı duyarlık yaratan bir antijenin vücuda girmesi ile oluşan şiddetli reaksiyonlar) tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Epinephrine (Adrenalin) > Kalp İlaçları > Kardiyak Stimülanlar > Adrenerjik ve Dopaminerjikler > Epinephrine (Adrenalin)

ATC Kodu

C01CA24

Etkin Madde

Adrenalin 0.25 mg/ml

Barkodu

8699546890019

Geri Ödeme Kodu

A08164

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

8

Alternatif İlaç Sayısı

23

Sağlık Konuları

Basür

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKERA

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

18 ay

NFC kodu

HLA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Birçok epidemiyolojik çalışma, gebeliğinin ilk üç ayında sıstemik glukokortikosteroidler ile tedavi edilen kadınların çocuklarında yarık damak görülme riskinde olası bir artış olabileceğini düşündürmektedir. Yarık damak nadir görülen bir oluşum bozukluğudur ve gebelik esnasında kullanılan sistemik etkili glukokortikosteroidlerin teratojenik bir yan etkileri var ise bu yan etki, her 1000 kadın için, bir veya iki vaka artışı anlamına gelir.

Genel bir kural olarak kortikoid İçeren topikal preparatlar gebeliğin ilk üç ayı içinde kullanılmamalıdırlar.

Gebelik dönemi

ULTRAPROCT tıbbi gereklilik dışında gebelerde kullanılmamalıdır. Tedavinin klinik endikasyonu gebe kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle uzun süreli tedaviden kaçınılmalıdır.

Gebelik esnasında topikal glukokortiksteroid kullanımı hakkındaki veriler yetersizdir, bununla birlikte topikal glukokortikosteroidlerin sistemik etkileri çok düşük olduğu için daha düşük risk beklenmelidir.

Laktasyon dönemi

ULTRAPROCT ile tedavinin klinik endikasyonu süt veren kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır.

Glukokortikoidin anne sütüne etkin ölçüde geçmesi olası değildir.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Glukokortikosteroidler, hayvanlarda yapılmış deneysel çalışmalarda üreme yeteneği toksisitesi göstermişlerdir (bkz.bölüm 5.3).