ARTROCOL %2.5 mg jel (45 G) Zararları

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Artrocol zararları, Artrocol önlemler, Artrocol riskler, Artrocol uyarılar, Artrocol yan etkisi, Artrocol istenmeyen etkiler, Artrocol cinsel, Artrocol etkileri, Artrocol tedavi dozu, Artrocol aç mı tok mu, Artrocol hamilelik, Artrocol emzirme, Artrocol alkol, Artrocol kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Advers ilaç reaksiyonları aşağıdaki sıklık derecesine göre belirtilmiştir:

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10000 ila < 1/1000); çok seyrek (< 1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Anafılaktik şok, anjiyoödem, aşırı duyarlılık reaksiyonları Gastrointestinal hastalıklar

Ketoprofen jelin uygulanmasını takiben erişilen plazma düzeyleri, ketoprofenin oral uygulaması sonrasında erişilen plazma düzeylerinden çok daha düşük olsa da, uygulananjelin miktarına veya jelin geniş bir cilt alanına uygulanmasına göre, nadir durumlardasistemik gastrointestinal yan etkiler (bulantı, karın ağrısı, kusma ve şişkinlik gibi)görülebilir.

Yaygın olmayan: Bulantı

Bilinmiyor: Karın ağrısı, kusma, mide ve barsaklarda gaza bağlı şişkinlik

Deri ve deri altı dokusu hastalıkları

Yaygın olmayan: Eritem, kaşıntı, egzama

Seyrek: Fotosensitizasyon reaksiyonları, büllöz dermatit, ürtiker

Uygulama alanı dışına yayılabilen lokalize deri reaksiyonları bildirilmiştir.

Bilinmiyor: Yanma hissi

Böbrek ve idrar hastalıkları

Çok seyrek: Böbrek yetmezliğinin ilerlemesi

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr;e- posta: tufam@titck.gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).