MAGOSIT 365 mg 30 film tablet Uyarılar

Berko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Magosit uyarılar, Magosit zararları, Magosit önlemler, Magosit riskler, Magosit yan etkisi, Magosit alerji, Magosit alkol, Magosit hamileler, Magosit emzirme, Magosit araç kullanımı, Magosit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Absorbe edilen magnezyumun renal klerensinin azalması (kreatinin klerensi<30mL/dakika) sonucu hipermagnezemi ve toksisite ortaya çıkabilir. Ciddi renal yetmezliği olan hastalar,birikme sonucu toksisite oluşabileceğinden magnezyum almamalıdır. Kreatininklerensi<25mL/dakika olan hastalarda serum magnezyum seviyeleri izlenmelidir.

Digital kullanan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır, kardiyak iletimdeki değişmelerden kaynaklanan kalp bloğu görülebilir.

Lityum uygulanan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Orta yaşın üstündeki hastalarda, hastalık veya ilaç kullanımına bağlı olarak diyare görülebilir. Diyare, elektrolit dengesinde bozukluğa yol açabilir. Toksisite için serum seviyesiizlenmelidir.

Oral magnezyum, genel olarak serum magnezyum konsantrasyonları <1.5 mEq/L olan hastalarda magnezyum eksikliği tedavisi için uygun değildir.

Magnezyum içeren ilaçlar, yemeklerle birlikte alınmalıdır. Aç karnına kullanmak diyareye neden olabilir.

Bir film tablet 17.00 mg (0.74 mmol) sodyum iyonu içerir. 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Bu ürün 49.27 mg laktoz monohidrat içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glukoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

Boyar madde olarak kullanılan opadry II pink alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MAGOSİT’in araç ve makine kullanmaya karşı olumsuz bir etkisi yoktur.