MAGNEZYUM SULFAT % 15 100 ampül Endikasyonları

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Magnezyum Sulfat endikasyonları, Magnezyum Sulfat tedavisi, Magnezyum Sulfat ne işe yarar, Magnezyum Sulfat neye yarar, Magnezyum Sulfat ne için kullanılır, Magnezyum Sulfat nedir, Magnezyum Sulfat faydaları, Magnezyum Sulfat ne ilacı, Magnezyum Sulfat ne zaman kullanılır, Magnezyum Sulfat kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

• Hipomagnezemi

Magnezyum eksikliği sonucu ortaya çıkan hipomagnezeminin tedavisi ve profılaksisi için özellikle tetani belirtileri gösteren akut hipomagnezemi tedavisinde.

Hipomagnezemi bulantı, kusma, kann ağnsı, kas tremoru veya zayıflığı, hiperiritabilite, konvülsiyonlar, derin tendon reflekslerinde artma, kas tonusunda artma, dezoryantasyon, letarji, psikoz ve tetani benzeri belirtiler ile kendini gösterir.

Hipomagnezemi şu hallerde görülebilir: Azalmış magnezyum alımı, malabsorbsiyon, kusma, diyare, steatore, kronik alkolizm, hemodiyaliz, diabetes mellitus, pankreatit, diüretik tedavisi, primer aldosteronizm, renal tübüler nekroz, protein-karbohidrat malnütrisyonu, P
04

/Mg

+2

| ^

oranı yüksek bebek mamaları ile beslenme, Mg taşımayan çözeltilerle intravenöz (i.v.) sıvı tedavisi.

Hipomagnezemi, potasyum veya kalsiyum eksikliği ile birlikte olabilir. Bu durumlarda magnezyum verilmedikçe potasyum veya kalsiyum eksikliği ya da belirtileri düzeltilmez.

• Gebelik toksemisi tedavi ve profılaksisinde

i.v. yolla antikonvülsan olarak eklampsi ve preeklampside kullanılır.

• Prematüre doğum

Uterus rölaksanı (tokolitik) olarak magnezyum sülfat erken doğumda uterus kontraksiyonlarımn inhibisyonunda endikedir.

• Polimorf ventriküler taşikardiler