MADECASSOL 10 mg/1 gr 40 gr pomad Farmakolojik Özellikleri

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Diğer sikatrizanlar ATC kodu: D03AX

Centella asiatica, Umbelliferae familyasına ait bir bitkidir. Centella asiatica yaprakları ve gövdesinde bulunan üç terpenik maddenin bileşiminden oluşmaktadır; asiatik asit, madekasik asit ve asiatikosit.

MADECASSOL aşırı ya da düzensiz bir çoğalmanın önüne geçerek kolajen liflerin oluşumunu dengeler. Böylece MADECASSOL yumuşak ve düzgün bir bağ dokusunun yeniden meydana gelmesine yardımcı olur.

İyi bir nedbeleşmenin sağlanabilmesi için nekroze olmuş dokuların atılması ve enfeksiyonun önlenmesi yanında granülasyon dokusunun düzenli bir şekilde oluşması da büyük bir önem taşır.

MADECASSOL, nedbeleşmede granülasyon dokusu oluşumunda etkili olup, normal hacimde, kandan zengin, sağlam bir granülasyon dokusunun oluşmasını ve böylece yarayı örtecek epiderm tabakası için canlı ve kuvvetli bir zemin hazırlanmasını sağlar. Yapılan çalışmalar yara iyileşme süreci ve çeşitli cilt hastalıklarında etkinliğini göstermektedir.

Farmakokinetik özellikler

Genel özellikler

Emilim:

Centella asiatica’dan elde edilen etkin madde deriden çok düşük bir emilim gösterir.

Dağılım:

Bilgi bulunmamaktadır.

Biyotransformasyonu:

Oral veya subkütan( cilt altı) uygulamadan sonra, sıçanlardaki madekasosid, asiatikosit, asiatik asit ve madekasik asit biyoyararlanımı oral yol ile % 30, subkütan (cilt altı) yoluyla ise %50’dir

Eliminasyon:

Böbrekler aracılığıyla çok küçük miktarda atılmakla birlikte esas olarak feçes ile atılır.

Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik öncesi güvenlilik verileri ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur.