MACROL 500 mg 14 film tablet Endikasyonları

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Macrol endikasyonları, Macrol tedavisi, Macrol ne işe yarar, Macrol neye yarar, Macrol ne için kullanılır, Macrol nedir, Macrol faydaları, Macrol ne ilacı, Macrol ne zaman kullanılır, Macrol kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

MACROL Film tablet yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda aşağıdaki durumlarda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşlanmn sebep olduğu, hafiften orta dereceye kadar olan enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

1) Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları: Streptococcus pyogenes’in sebep olduğu farenjit/tonsilit; Haemophiius influenzae, Moraxeila catarrhalis veya Streptococcus pneumoniae’mn sebep olduğu akut maksiller sinüzit.

2) Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları: Haemophiius influenzae, Haemophiius parainjluenzae, Moraxella catarr halis veya Streptococcus pneumoniae’mn sebep olduğu kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmeleri; Haemophiius influenzae, Mycoplasma pneumoniae, Streptococcus pneumoniae veya Chlamydia pneumoniae (TWAR)’mn sebep olduğu toplumdan kazanılmış pnömoni.

3) Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Staphylococcus aureus veya Streptococcus pyogenes’e bağlı komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonları. Abseler genellikle cerrahi drenaj gerektirir.

4) Mycobacterium avium veya Mycobacterium intracellulare’ye bağlı yaygın veya lokal mikobakteriyel enfeksiyonların ve Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum ve Mycobacterium kansasii’ye bağlı lokal enfeksiyonlar.

5) Klaritromisin CD4 lenfosit sayılan 100/mm ’e eşit veya daha az olan HIV enfeksiyonlu hastalarda, yaygın Mycobacterium avium kompleksi enfeksiyonu profilaksisinde kullanılır.