URADEX 20mg/2 ml IM/IV enj. çöz. içeren 5 ampül Gebelik

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Caelyx gebelik kategorisi C'dir. Caelyx hamilelik kategorisi, Caelyx gebelik kategorisi, Caelyx emzirme, Caelyx anne sütüne geçer mi, Caelyx laktasyon, Caelyx hamilelerde kullanımı, Caelyx ve bebek, Caelyx kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) > Sitotoksik Antibiyotikler > Antrasiklin Grubu İlaçlar > Doksorubisin

ATC Kodu

L01DB01

Etkin Madde

Doksorubisin Lipozomal 2 mg/ml

Barkodu

8699593760013

Geri Ödeme Kodu

A01528

Satış Fiyatı

1119.53 TL [ 13 Ekim 2017 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Meme Kanseri , Yumurtalık Kanseri , Prostat Kanseri , Mide Kanseri , Lösemi , Akciğer Kanseri , Karaciğer Kanseri , Baş Kanseri , Lenfoma , Tiroid Kanseri

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFJ4

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

20 ay

NFC kodu

FQC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Furosemidin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesini olduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Furosemid plasenta bariyerini geçmektedir. Zorlayıcı tıbbi nedenler olmadığı taktirde gebelik sırasında verilmemelidir. Gebelik sırasında tedavi fetal büyümenin izlenmesini gerektirmektedir.

Laktasyon dönemi

Furosemid anne sütüne geçer ve laktasyonu inhibe edebilir. Furosemid ile tedavi edilen kadınlar bebeklerini emzirmemelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Furosemid, oral yoldan günde 90 mg/kg vücut ağırlığı dozlarda erkek ve dişi sıçanların ve günde 200 mg/kg vücut ağırlığı dozlarda dişi farelerin fertilitesini bozmamıştır.

Fare, sıçan, kedi, tavşan ve köpek gibi çeşitli memeli türlerinde furosemid ile tedavi sonrasında anlamlı embriyotoksik veya teratojenik etkiler saptanmamıştır. Gebeliğin 7-11 ve 14-18. günlerinde 75 mg/kg vücut ağırlığı furosemid ile tedavi edilen sıçan neslinde böbrek matürasyonunda gecikme - diferansiyel glomerül sayısında azalma -tarif edilmiştir.

Furosemid plasental bariyeri geçer ve göbek kordonu kanında maternal serum konsantrasyonlarının %100’üne ulaşır. Bugüne değin, insanlarda furosemid ile bağlantılı olabilecek hiçbir malformasyon saptanmamıştır. Bununla birlikte, embriyo/fetüs üzerinde olası zararlı etkilerin kesin olarak değerlendirilmesine olanak verecek yeterli deneyim elde edilmemiştir. Fetüste idrar üretimi uterusta stimüle edilebilir.

Prematüre bebeklerin furosemid ile tedavisini takiben ürolityazis ve nefrokalsinoz gözlenmiştir.