LUMIGAN RC %0.01 2.5 ml göz damlası Dozu

Allergan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lumigan dozu, Lumigan dozaj, Lumigan doz aşımı, Lumigan uygulama, Lumigan kullanım şekli, Lumigan kullanımı, Lumigan kullanım süresi, Lumigan açmı tokmu, Lumigan nedir, Lumigan ne için kullanılır, Lumigan nasıl kullanılır, Lumigan faydaları, Lumigan etkileri, Lumigan günde kaç kez, Lumigan sabah mı akşam mı, Lumigan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Monoterapide veya adjuvant tedavide kullanıldığında, tavsiye edilen doz, etkilenen göze/gözlere günde bir kez akşamları bir damla LUMIGAN RC’dir. Doz günde bir damlayıaşmamalıdır, zira sık uygulama göz içi basıncını düşürücü etkiyi azaltabilir.

Uygulama şekli:

Göze damlatılarak uygulanır. Damlalık ucunun ve çözeltinin kontamine olmasını önlemek için, şişenin damlalık ucunun gözkapaklarına, çevresine veya başka yüzeylere temasetmemesine dikkat edilmelidir. Kullanılmadığı sürece şişe sıkı bir şekilde kapalı tutulmalıdır.

Birden fazla topikal oftalmik ilaç kullanıldığı takdirde, ilaçların en az 5 dakika ara ile uygulanması gerekir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/karaciğer yetmezliği: LUMIGAN RC, renal veya orta ile şiddetli hepatik bozukluğu olan hastalarda çalışılmamıştır. Bu nedenle, bu hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.Bimatoprost 0,3 mg göz damlasının başlangıç seviyesinde hafif karaciğer hastalığı veyaanormal alanin aminotransferaz (ALT), aspartat aminotransferaz (AST) ve/veya bilirubingeçmişi olan hastalarda, 24 ay boyunca karaciğer fonksiyonu üzerinde istenmeyen etkisiolmamıştır.

Pediyatrik popülasyon: LUMIGAN RC’nin 18 yaşın altındaki pediatrik hastalardaki etkililiği ve güvenliliği saptanmamıştır. 18 yaşın altındakilerde LUMIGAN RC kullanılmasıönerilmez.

Geriyatrik popülasyon: Yaşlı hastalarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir ve oküler uygulamadan sonra görülmesi beklenmez.

Doz aşımı söz konusu olursa, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Yanlışlıkla yutulduğu durumda, aşağıdaki bilgiler yol gösterici olabilir: Sıçan ve farelerdeki iki haftalıkoral çalışmalarda, 100 mg/kg/gün’e kadar olan dozları herhangi bir toksisite oluşturmamıştır.mg/m2 olarak ifade edildiğinde bu doz, 10 kg ağırlığında bir çocukta bir şişe LUMIGANRC’nin yanlışlıkla alındığı dozdan en az 210 kez daha fazladır.